Personisku iemeslu dēļ Bērziņš neapmeklēs LNO 150.jubilejai veltīto koncertu (40)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Valsts prezidents Andris Bērziņš šodien no rīta personisku iemeslu dēļ lūdza no savas darba kārtības izņemt Latvijas Nacionālās operas (LNO) nama 150 gadu jubilejas koncerta apmeklējumu, aģentūru LETA informēja Bērziņa preses sekretāre Līga Krapāne.

Valsts prezidents LNO kolektīvam ir nosūtījis savu apsveikumu.

Jau vēstīts, ka pēdējo dienu laikā jubilejas pasākumu aizēnojušas peripetijas ap LNO valdes vadītāja amatu. Kultūras ministrija (KM) konkursa rezultātā lēmusi, ka LNO valdi līdzšinējā LNO direktora Andreja Žagara vietā turpmāk vadīs līdzšinējais LNO direktora padomnieks muzikālajos jautājumos, komponists Arturs Maskats, taču viņš publiski paziņoja, ka no amata atsakās.

KM apsver iespēju izsludināt jaunu konkursu uz operas mākslinieciskā vadītāja amatu.

Iepriekšējam LNO valdes vadītājam Žagaram piedāvāts LNO padomnieka amats, lai nodrošinātu sekmīgu iesākto projektu pabeigšanu.

Kamēr operas arodbiedrību pārstāvji uzskata, ka Žagara nomaiņa «ieviesīs pārmaiņas, kas sen vajadzīgas», Žagaru LNO valdē atbalsta gan ārpus Latvijas robežām, gan ilggadēji operas sponsori, gan vairāki LNO solisti.

Komentāri (40)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu