Latvijas piederīgajam Lielbritānija tiesa piemēro mūža ieslodzījumu (78)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kenjonbro, CC BY-NC-SA 2.0

Lielbritānijā, Meidstonā tiesa vīrietim no Latvijas par savas civilsievas dēla nogalināšanu piemērojusi bargāko sodu – mūža ieslodzījumu, vēsta britu mediji.

47 gadus vecajam Jurijam Popovam tiesa piemērojusi mūža ieslodzījumu, taču pēc 17 cietumā pavadītiem gadiem vīrietim būs iespēja tiesai lūgt atbrīvošanu.

Slepkavību Popovs izdarīja pagājušā gada 1.janvārī savas civilsievas Svetlanas Kandātes mājoklī, kur viņš nodūra 21 gadu veco Dmitriju Titovu. Jauneklis bija ieradies apciemot māti, lai kopīgi atzīmētu Jaunā gada svinības. Starp vīriešiem izcēlies konflikts, kura laikā Popovs nāvējoši ievainoja jaunieti.

Vīrietis tiesā savu vainu noliedza, apgalvojot, ka nāvējošo dūriena jaunieša krūtīs izdarījusi viņa māte. Tomēr sieviete apgalvoja pretējo, ka pati metusies bēgt, lai izglābtos no agresīvā vīrieša uzbrukuma.

Laikā, kad tiesnesis lasīja bargo spriedumu, apsūdzētais nav izrādījis nekādas emocijas.

Popovs iepriekš Krievijā izcietis astoņu gadu cietumsodu par kāda vīrieša nogalināšanu, savukārt 2002.gadā Latvijā viņam piespriests divu gadu cietumsods par vidēji smagu miesas bojājumu nodarīšanu jaunietei, kas noraidījusi viņa seksuālās uzmanības apliecinājumus, vēsta LETA.

Popova aizstāvji sola spriedumu pārsūdzēt augstākā tiesas instancē.

Komentāri (78)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu