Girgensonam esot labas izredzes sezonu sākt NHL (9)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons ar lielu varbūtību jauno sezonu sāks NHL kluba Bufalo «Sabres» pamatsastāvā, jo viņa izredzes izturēt pēdējo sastāva sijāšanu tiek vērtētas augstu, vēsta Ziemeļamerikas masu mediji.

Svētdien NHL komandas aktīvi nodarbojās ar spēlētāju atskaitīšanu no saviem pamatsastāviem, gados jaunākos hokejistus nosūtot uz saviem fārmklubiem, bet spēlētājiem ar lielākiem līgumiem nonākot neaizsargāto hokejistu sarakstā.

Sastāva atlases pēdējos darbus veikusi arī «Sabres» komanda, kuras rindās uz šo brīdi palikuši 24 spēlētāji, ieskaitot Girgensonu. Tiek ziņots, ka pirmdienas gaitā kluba vadība veiks pēdējo soli, atskaitot vēl vienu hokejistu.

Pēdējais liekais spēlētājs tiks izvēlēts no trīs hokejistu vidus, starp kuriem tiek minēts arī 19 gadus vecais Girgensons. Bez viņa kā pēdējie kandidāti uz vietu komandā ir arī 21 gadu vecais zviedru centra uzbrucējs Juhans Larsons un 25 gadus vecais malējais uzbrucējs Braiens Flins.

Pašlaik kā reālākais kandidāts uz komandas atstāšanu tiek minēts Flins. Zīmīgi, ka gadījumā, ka viņš tiks sūtīts uz Amerikas Hokeja līgas (AHL) klubu Ročestras «Americans», uzbrucējam nebūs jāpierakstās neaizsargāto spēlētāju sarakstā, no kurienes viņu varētu izvēlēties jebkura cita līgas komanda.

Ziemeļamerikas masu mediji min, ka visgatavākais NHL līmenim no šīs trijotnes ir Larsons, bet Flinam par labu spēlē esošā pieredze pasaules spēcīgākajā līgā. Tomēr tajā pašā laikā šis uzbrucējs savos 25 gados vairs noteikti jūtami neprogresēs, kamēr latvieša un zviedra potenciāls ir milzīgs.

Tiek uzsvērts, ka Girgensonam noteikti noderētu vēl vienas sezonas pieredze AHL, tomēr «Sabres» vadība pašlaik nodarbojas ar sastāva atjaunināšanu, tāpēc ar lielu varbūtību prognozējams, ka latvietim tiks ļauts pieredzi smelties pirmajā komandā.

Jāizceļ, ka sestdienas komandas treniņā no šiem spēlētājiem uz ledus nedevās Larsons, taču vietējie masu mediji uzskata, ka acīmredzamākā izvēle no šīs trijotnes ir atskaitīt Flinu.

Girgensons šomēnes piedalījās piecās no septiņām savas komandas pārbaudes spēlēm, izceļoties ar trim vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli.

Jaunā NHL sezona sāksies 1. oktobrī, bet «Sabres» to sāks dienu vēlāk, kad izbraukumā spēkosies ar Detroitas «Red Wings» hokejistiem.

Kā ziņots, par vietu NHL pirmssezonas pārbaudes spēlēs un treniņos cīnījās arī latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis, tomēr svētdien viņš no Tampabejas «Lightning» komandas tika nosūtīts uz Austrumkrasta hokeja līgas (ECHL) vienību Floridas «Everblades».

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu