Straujuma neatjaunos amatā Strīķi (212)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Premjere Laimdota Straujuma (V) neatcels Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāja Jaroslava Streļčenoka rīkojumu par viņa vietnieces Jutas Strīķes atlaišanu, portālu «Apollo» informēja Ministru kabineta preses sekretāre Signe Znotiņa - Znota.

Izvērtējot Streļčenoka rīkojumu par Strīķes atlaišanu, būtiski procesuāli pārkāpumi nav konstatēti, līdz ar to rīkojums netiks atcelts.

Premjere norāda, ka pēdējā KNAB vadītāja rīkojumā nav konstatēti būtiski publisko tiesību procesuālie pārkāpumi, par kuriem Ministru prezidents būtu tiesīgs rīkoties. Ņemot vērā, ka starp pusēm pastāv darba tiesiskās attiecības, rīkojuma saturs pēc būtības vērtējams tiesvedības ietvaros.

«Vienlaikus jānorāda, ka KNAB vadītājs ir novērsis bijušā Ministru prezidenta Valda Dombrovska iepriekš konstatētos pārkāpumus. Līdz ar to nav pamata atkārtoti atcelt KNAB vadītāja lēmumu,» skaidro Straujuma.

Savukārt attiecībā uz arodbiedrību piesaisti jau iepriekšējā premjera vērtējumā tika secināts, ka jautājums risināms privāttiesiskā ceļā un nav pakļauts Ministru prezidenta kontrolei.

Straujuma uzskata, ka KNAB ir jāuzlabo līdzšinējā darbība, kā arī jāatgūst zaudētā reputācija sabiedrības acīs, kas ir cietusi tā vadītāja Streļčenoka strīdā ar Strīķi. Vienlaikus Straujuma cer, ka KNAB vadītājs uzlabos savu darbu kā iestādes vadītājs, jo iepriekš tika novērtēts ar «C» atzīmi.

Komentāri (212)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu