Agešins: «Vienotības» uzvedība saistīta arī ar politisko greizsirdību (51)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

 Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Eināra Cilinska (VL-TB/LNNK) atlaišanai varētu būt vairāki iemesli, tajā skaitā «Vienotības» cīņa ar nacionālo apvienību «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) par nacionāli domājošajiem vēlētājiem, uzskata politiskas apvienības «Saskaņas centrs» (SC) Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Valērijs Agešins.

Agešins aģentūrai LETA pauda viedokli, ka Cilinska atlaišana varētu būt saistīta ar to, ka uz šādu rīcību uzstāj Latvijas Rietumu sabiedrotie.

Tāpat šo situāciju esot ietekmējis arī vēlēšanu tuvums, un «Vienotība» ar VL-TB/LNNK cīnās par nacionāli domājošajiem vēlētājiem. «Absolūti skaidrs, ka šāda «Vienotības» uzvedība saistīta ar politisko greizsirdību,» sacīja Agešins.

Politiķis gan prognozēja, ka izmaiņas koalīcijā līdz vēlēšanām nav gaidāmas.

Vērtējot situāciju kopumā, Agešins uzsvēra, ka ministri oficiāli pārstāv valsti, proti, ja Cilinskis 16.martā dotos pie Brīvības pieminekļa, to varētu interpretēt kā oficiālo valsts nostāju.

Kā ziņots, Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) šodien plāno parakstīt rīkojumu par Cilinska (VL-TB/LNNK) atbrīvošanu no amata, jo ministrs ir paziņojis, ka nemaina savu nodomu par došanos 16.martā gājienā pie Brīvības pieminekļa.

Valdība šonedēļ pieņēma lēmumu, ka ministri gājienā nepiedalās. Cilinskis valdības sēdē balsoja pret šādu lēmumu.

Komentāri (51)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu