«Spaisa» lietošanas dēļ slimnīcā nogādāti septiņi cilvēki (36)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Aizvadītajā diennaktī mediķi septiņos gadījumos sniedza palīdzību cilvēkiem, kas bija lietojuši psihoaktīvās vielas un augu maisījumus, no tiem divi bija pusaudži, aģentūrai LETA pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša.

Rīgā kāda 13 gadus veca meitene smēķēja augu maisījumus un vēlāk tika nogādāta slimnīcā, kā arī Kurzemē bija hospitalizēts 14 gadus vecs puisis, kuram jau bija novērojami atkarības sindromi un uzvedības traucējumi pēc psihoaktīvu vielu smēķēšanas.

Tāpat bija nepieciešama mediķu palīdzība pieciem pieaugušajiem Rīgā - 24 gadus vecam vīrietim bija novērots delīrijs un psihiskās uzvedības traucējumi. Arī viņš tika nogādāts slimnīcā.

Pārējie četri cilvēki tika hospitalizēti ar saindēšanos pēc jauno psihoaktīvo vielu smēķēšanas - 18 gadus veca jauniete, kura atzina, ka jau ilgāku laiku lieto šīs vielas, 25 gadus vecs un 31 gadu vecs vīrietis, kā arī 54 gadus vecs vīrietis.

Kopumā pagājušajā diennaktī NMPD saņēma 1332 izsaukumus, no tiem par traumām - 278.

Komentāri (36)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu