Straujuma: Streļčenoks un Strīķe nevar strādāt vienā iestādē (121)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītājs Jaroslavs Streļčenoks un viņa vietniece Juta Strīķe nevar strādāt vienā iestādē, uzskata Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V).

Šodien Latvijas televīzijas raidījumā «Rīta panorāma» Straujuma atzina, ka abu KNAB darbinieku pretrunas esot ļoti dziļas.

Viņa gan neatklāja, kuram no KNAB darbiniekiem būtu jāpamet iestāde. Straujuma uzsvēra, ka sarunā ar ģenerālprokuroru Ēriku Kalnmeieru cer vienoties kāda būs tālākā rīcība. Viņa uzsvēra, ka sagaida no KNAB un iestādes vadības darbu, nevis savstarpēju strīdu risināšanu.

Jau ziņots, ka Straujuma trešdien, 21.maijā, atkārtoti tiksies ar Kalnmeieru, lai pārrunātu KNAB vadības konfliktu un turpmāko rīcību saistībā ar to.

Aizvadītajā nedēļā Straujuma tikās ar Streļčenoku un Strīķi. Pēc šīm sarunām Straujuma savu vērtējumu nesniedza, jo vispirms vēlējās atkārtoti tikties ar ģenerālprokuroru.

LETA jau ziņoja, ka, pēc Straujumas domām, situācija KNAB ir absurdākā, kāda pēdējos gados valsts iestādēs bijusi. Viņasprāt, nav normāli, ka KNAB galvenās amatpersonas nespēj ilgstoši strādāt un darbam atvēlēto laiku izmanto savstarpējo attiecību skaidrošanai.

Pērn Streļčenoks ierosināja divas disciplinārlietas pret savu vietnieci Strīķi. Viena disciplinārlieta pret Strīķi tika ierosināta pagājušā gada 13.augustā. Streļčenoks viņai piemēroja rājienu, taču amatpersona to pārsūdzējusi Rīgas pilsētas Centra rajona tiesā, kura Strīķes sūdzību skatīs 17.jūnijā. Otra disciplinārlieta tika ierosināta pērn 17.oktobrī. Ņemot vērā, ka iestājies noilgums personas saukšanai pie disciplināratbildības, šī disciplinārlieta tika izbeigta.

Pērn 20.decembrī Streļčenoks, pamatojoties uz Strīķes darbības un tās rezultātu atkārtotu novērtēšanu un ņemot vērā to, ka Strīķe nenovērsa iepriekšējā novērtēšanā norādītās nepilnības savā darbībā, par ilglaicīgiem un sistemātiskiem pārkāpumiem nolēma Strīķi kā neatbilstošu ieņemamam amatam atbrīvot no amata.

Toreizējais premjers Valdis Dombrovskis (V) 7.janvārī Streļčenoka lēmumu atcēla, taču 14.janvārī Streļčenoks Strīķi atbrīvoja atkārtoti. 21.janvārī Dombrovskis paziņoja par atkārtotu Streļčenoka rīkojuma atcelšanu un Strīķes atjaunošanu amatā. Streļčenoks 7.februārī trešo reizi uzteica darbu savai vietniecei, bet šoreiz jaunā valdības vadītāja Laimdota Straujuma (V) strīdā neiejaucās un Streļčenoka rīkojumu neatcēla.

Strīķe vērsās Rīgas pilsētas Centra rajona tiesā, kura 10.aprīlī atcēla Streļčenoka lēmumu. Lai arī spriedums vēl ir pārsūdzams, Strīķe varēja jau nākamajā dienā atgriezties darbā. Tiesa arī lēma, ka KNAB Strīķei jāmaksā 5066 eiro vidējā izpeļņa par darba piespiedu kavējumu.

Streļčenoks aprīļa beigās un maija sākumā ierosinājis vēl divas disciplinārlietas pret Strīķi.

Komentāri (121)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu