Kalnmeiers atceļ SAB lēmumu, ar kuru Strīķei piešķirta pielaide valsts noslēpumam (103)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers atcēlis Satversmes aizsardzības biroja (SAB) lēmumu, ar kuru Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka vietniecei Jutai Strīķei tika piešķirta pielaide valsts noslēpumam.

Kā informē prokuratūras pārstāve Aiga Šēnberga, ģenerālprokurors ir izvērtējis Ģenerālprokuratūras Īpaši pilnvarotu prokuroru nodaļā pabeigtās pārbaudes materiālus daļā par SAB 29.aprīļa lēmuma par pirmās kategorijas speciālās atļaujas izsniegšanu pieejai sevišķi slepeniem valsts noslēpuma objektiem Strīķei, un šodien pieņēmis lēmumu par minētā SAB lēmuma atcelšanu sakarā ar pieļautajiem speciālās atļaujas izsniegšanas kārtības noteikumu pārkāpumiem.

Atbilstoši likuma «Par valsts noslēpumu» 11.panta piektajai daļai, ģenerālprokurora lēmums nav pārsūdzams.

SAB gan ir tiesības atkārtoti lemt jautājumu par speciālās atļaujas pieejai valsts noslēpumam izsniegšanu Strīķei.

Papildus informācija netiks sniegta.

KNAB preses pārstāve Laura Dūša aģentūrai LETA apstiprināja, ka KNAB ir saņēmis informāciju par pabeigto pārbaudi daļā. Par biroja tālāko rīcību tikšot lemts tad, kad minētā informācija būs izvērtēta.

Komentāri (103)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu