3 vienkārši veidi, kā sadedzināt taukus (26)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: "The Wanderer's Eye Photography", CC BY-NC-SA 2.0

Ir iesācies pirmais no vasaras mēnešiem, un šis noteikti ir pēdējais brīdis, kad jāsāk domāt, kā tavs augums izskatīsies pludmalē. Austrālijas Diētu Asociācija iesaka trīs veidus, kas palīdzēs ātrāk sadedzināt nevēlamos taukus un justies labāk, raksta Womenshealthandfitness.com.

1. Guli vairāk

Pastāv daudz mazāka iespēja, ka trenējoties sasniegsi maksimālo intensitāti, ja spēsi domāt tikai par ieritināšanos zem segas. Noguruši cilvēki nevēlas sevi nodarbināt, un viņiem ir vieglāk atrast iemeslu, lai nesportotu. Taču ir zināms, ka nepietiekams miega daudzums samazina leptīna daudzumu organismā. Leptīns palīdz cilvēka organismam saprast, kad ir īstais brīdis, lai pārstātu ēst, kā arī tas palielina grelīna daudzumu. Grelīns ir hormons, kurš saprātīgā daudzumā samazina vēlmi pēc ēdiena.

2. Meditācija

Ja bieži uztraucies un streso, svara zaudēšana var būt grūtāka nekā domā. Stresa hormons kortizols izraisa smadzeņu ķimikālo neiropeptīdu Y. Tas palielina alkas pēc ēdiena, taču kortizols paildzina tauku noturēšanos organismā.

«Cilvēkiem, atbrīvojoties no stresa, parādās brīnišķīgi rezultāti,» stāsta Austrālijas Diētu Asociācijas diētu eksperte Karolīna Onīla, «ir tāda sajūta, ka kortizols turas klāt taukiem, taču, kad cilvēki no tā atbrīvojas, vārti atveras un pazūd arī tauki».

3. Ēd vairāk proteīnus

Kad proteīns nonāk organismā, tas ātri nogulsnējas viduklī. Ēdieni ar augstu proteīna sastāvu ir grūtāk sakošļājami, un paiet ilgāks laiks, lai visu apēstu. Tāpēc vēders ir pilns ātrāk un ilgāku laika posmu nejūt izsalkumu.

«Termoģenēze regulē ķermeņa temperatūru un veicina tā produkciju», stāsta diētu eksperts un psihologs Mets Onīls, «tāpēc, ja uz ķermeni skatās kā uz mašīnu, kad tas strādā, tas aktīvi rada siltumu un dedzina kalorijas».

Komentāri (26)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu