Ir zināma viela, kas novērstu aptaukošanos (60)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TipsTimesAdmin, CC BY-SA 2.0

Pētnieki ir izpētījuši, ka tā vietā, lai skaitītu kalorijas, daudz labāks veids, kā nomest svaru, ir ēst ēdienus, kuros ir daudz olbaltumvielu.

Cilvēku ķermenis labāk tiek galā ar olbaltumvielām nekā ogļhidrātiem un taukiem, tāpēc cilvēkiem, kuri izvēlas ēst zivis, olas un gaļu, ir daudz vienkāršāk uzņemt nepieciešamās uzturvielas, ziņo «dailymail.co.uk».

Pēdējo 60 gadu laikā obaltumvielu proporcija diētās ir kritusies. Pētnieki apgalvo, ka tieši tāpēc cilvēkiem ir tendence vairāk aptaukoties.

«Šo informāciju var izmantot, lai cilvēkiem palīdzētu kontrolēt un novērst aptaukošanos, kā arī lai nodrošinātu pietiekamu olbaltumvielu līmeni organismā,» apgalvo Sidnejas universitātes profesors Deivids Raubenheimers.

Lai arī pastiprināta obaltumvielu lietošana varētu novērst aptaukošanos, jāņem vērā, ka tas var novest pie citām veselības problēmām, paziņo Sidnejas universitātes profesors.

Komentāri (60)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu