Patiesība par lieko svaru un svēršanos (42)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Šodien publicējam trešo Marvela Greja Diētas uzdevumu. Uzdevums ir pavisam vienkāršs. Ja vēlaties samazināt vai vismaz kontrolēt savu svaru ir regulāri jānosveras.

Lai arī cik dīvaini tas neliktos, bet daudzi cilvēki neprot pareizi nosvērties. Ir dzirdēts tik daudz dažādu prātojumu attiecībā uz svaru lietošanu, ka ir pilnīgi nepieciešams, šim jautājumam veltīt pāris rindiņas.

Pirms turpinu par pareizu svēršanos, pastāstīšu, ka esmu sastapis arī tādus cilvēkus, kuri vienkārši baidās svērties. Viņiem liekas, ka gadījumā ja viņi uzkāps uz svariem, viņu liekais svars dubultosies vai arī svari «dikti bārsies» par uzrādīto rezultātu. Ticiet man, svariem ir pilnīgi vienalga, cik Jūs sverat. Tāpat svariem ir vienalga vai vakar Jūs svērāt mazāk, vai vairāk nekā šodien. Svari, līdzīgi kā Ļaunās Pamātes spogulis, tikai dara savu darbu. Gribas Jūs to vai nē, bet svari vienkārši pasaka to, ko redz.

Bet tagad par to, kā pareizi jāsveras un kādas ir tipiskākās kļūdas.

Lai arī teicu, ka svēršanās ir svarīga svara samazināšanas sastāvdaļa, jāatzīst, ka bez tās var arī mierīgi iztikt. Un arguments, ka nevar uzsākt atbrīvošanos no liekajiem kilogramiem, jo mājās nav svaru, ir tikai negribēšana jebko mainīt.

Labāk tomēr būs, ja svarus izmantosiet un regulāri nosvērsieties, bet ņemiet vērā!

Svara noteikšanai izmantojiet vienus un tos pašus svarus. Atšķirīgi svari, pat identiskos apstākļos vienam un tam pašam cilvēkam rādīs atšķirīgu rezultātu. Arī tad ja svērsieties uz vieniem un tiem pašiem svariem, bet dažādos dienas laikos, arī skaidrībā netiksiet, jo cilvēka ķermeņa svara svārstības ir tik ļoti atkarīgas no dienas laikā piedzīvotā, ka «vakars» pret «rītu» arī var atšķirties par pāris kilogramiem. Lai nebūtu jāveic nevajadzīgi aprēķini, par to, cik sver Jūsu naktskrekls vai rītakleita, noteikti sverieties bez drēbēm.

Svara svārstības jāanalizē vismaz nedēļas griezumā, jo pastāv tik daudz dažādu ārējo faktoru, ka pat veiksmīgas diētas laikā svars «pēkšņi» var pieaugt par pāris kilogramiem. Un viss tikai no tā, ka uz ielas pēkšņi palicis ļoti karsts vai tieši pretēji - ļoti auksts.

Lai pareizi nosvērtos, nevajag daudz.

Marvels Grejs

Komentāri (42)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu