Internetā savākti nepieciešamie paraksti «Citadeles» pārdošanas pārtraukšanai (57)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Par sociāldemokrātiskās parijas «Saskaņa» iniciatīvu pārtraukt bankas «Citadele» pārdošanu portālā «manabalss.lv» parakstījušies vairāk nekā 10 000 cilvēku, kas ļauj šo iniciatīvu iesniegt izskatīšanai Saeimā.

Parakstu vākšana tika sākta 19.septembrī, bet šodien tika savākti vairāk nekā 1500 paraksti, novēroja aģentūra LETA. Lai gan nepieciešamais parakstu daudzums ir savākts, cilvēki turpina parakstīties par šo iniciatīvu.

Kā novēroja aģentūra LETA, 19.septembrī sociālajā tīklā «Facebook» balsot par iniciatīvu aktīvi aicināja gan Rīgas domes priekšsēdētājs, «Saskaņas» vadītājs Nils Ušakovs (SC), gan Eiropas Parlamenta deputāts Andrejs Mamikins (SC), aicinot aktīvi dalīties ar sociālā tīkla ierakstiem.

Kā aģentūru LETA informēja «Saskaņas» padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Katrīna Iļjinska, iniciatīvu Saeimā plānots iesniegt jau rīt, 30.septembrī.

LETA jau ziņoja, ka iniciatīvas autors ir Vjačeslavs Stepaņenko (GKR) - Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs, kurš aģentūrai LETA apstiprināja, ka ar portāla starpniecību sācis parakstu vākšanu pret «Citadeles» pārdošanu.

Iniciatīvas pieteikumā viņš uzsvēris, ka banka «Citadele» tiek pārdota, sabiedrībai nesniedzot nekādu informāciju nedz par summu, nedz pircēju, nedz arī darījuma nosacījumiem. Stepaņenko norādīja, ka bankā ieguldīta liela nodokļu maksātāju nauda, turklāt banka strādā ar peļņu.

Stepaņenko pieprasa nekavējoties pārtraukt bankas «Citadele» akciju pārdošanas procesu un informēt sabiedrību par reālajiem bankas akciju pārdošanas nosacījumiem.

Viņš uzskata, ka sabiedrība ir tiesīga zināt, kādi ir reālie bankas akciju pārdošanas nosacījumi, par kādu summu kādiem pircējiem iecerēts pārdot valstij piederošās bankas «Citadele» akcijas. Tāpat vēlas zināt, kādos termiņos paredzēts saņemt naudu par akciju iegādi, kā arī to, vai un kad tiks atgūti finanšu līdzekļi, kas valsts atbalsta veidā tika ieguldīti bankā «Parex».

Kā ziņots, valdība 16.septembrī pēc vairāku stundu lemšanas akceptēja ASV fonda «Ripplewood Holdings» izteikto bankas «Citadele» iegādes piedāvājumu, žurnālistiem pastāstīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V), atsakoties pašlaik sniegt sīkāku informāciju par darījuma nosacījumiem.

Šo darījumu atbalsta arī otrs «Citadeles» dalībnieks - Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka, kas arī pēc darījuma ar «Ripplewood Holdings» «Citadelē» saglabās 25% bankas akciju.

Komentāri (57)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu