Vai Zaļkalna lieta mainīs britu attieksmi pret iebraucējiem no Latvijas? (68)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

Neskatoties uz to, ka latvietis Arnis Zaļkalns tiek turēts aizdomās par pusaudzes Alises Grosas noslepkavošanu Londonā, Britu diplomātiskās misijas vadītājs Latvijā Īans Frū noliedz, ka tas radītu paliekošu negatīvu uztveri pret iebraucējiem no Latvijas vai uzkurinātu etniskus aizspriedumus.

Intervijā Latvijas Televīzijai Frū uzsver: «Runājot par latviešiem un to, kā medijos uzsver [Zaļkalna] etnisko izcelsmi, medijiem svarīgi noskaidrot, kas to ir pastrādājis. Kopumā briti saprot, ka latvieši, kas ieradušies Lielbritānijā, lai strādātu un mācītos, veic milzīgu pienesumu Lielbritānijai un dzīvo mierīgas dzīves. Nedomāju, ka vairumam britu šis notikums mainītu viņu pozitīvo attieksmi pret Latviju,» sacīja Frū.

Frū tāpat uzsver, ka sadarbība ar Latvijas policiju bijusi ļoti labā līmenī.

Jau ziņots, ka likumsargi Lielbritānijā Brentas upē netālu no vietas, kur augusta beigās pazuda Alise, atraduši viņas mirstīgās atliekas.

Komentāri (68)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu