Atcelta rīt plānotā premjeres un «Citadeles» investora tikšanās (41)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Atcelta rīt plānotā Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas (V) un bankas «Citadele» potenciālā investora «Ripplewood Advisors LLC» pārstāvja Tima Kolinsa tikšanās.

Tikšanās atcelta pēc tam, kad no amata atkāpās Privatizācijas aģentūras (PA) valde, kā dēļ rīt nebūs iespējams parakstīt līgumu par «Citadeles» valsts daļu pārdošanu Ministru kabineta izraudzītajam investoram.

Valdība šonedēļ atbalstīja finanšu konsultanta «Societe Generale» rekomendāciju noslēgt pirkuma līgumu par «Citadeles» akciju pārdošanu ar starptautisku investoru grupu, kuras sastāvā ir «Ripplewood Advisors LLC» un tā dibinātājs Kolinss. Bija paredzēts, ka līgums starp PA un ASV fondu «Ripplewood Holdings» par «Citadeles» valsts akciju iegādi varētu tikt parakstīts rīt, 31.oktobrī.

Tomēr vakar PA valdes priekšsēdētājs Ansis Spridzāns un Privatizācijas aģentūras valdes loceklis Guntis Lausks iesnieguši ekonomikas ministram iesniegumus par atkāpšanos no amata. Šāds lēmums pieņemts, jo PA valdes locekļi nepiekrīt valdības lēmumam nekavējoties parakstīt līgumu par «Citadeles» pārdošanu, lai arī ir iespēja turpināt sarunas par bankas pārdošanu līdz gada beigām. Spridzāns un otrs valdes loceklis zem pašreizējā līguma varianta parakstīties nevēlas. Pēc Spridzāna teiktā, līguma noteikumi būtu vēl jāuzlabo.

Jauns PA valdes loceklis ir jāieceļ Ekonomikas ministrijai, bet patlaban ir atrasts tikai viens kandidāts valdei - līdzšinējais PA Komercdarbības dienesta vadītājs Vladimirs Loginovs. Ekonomikas ministrs Vjačeslavs Dombrovskis (RP/V) prognozēja, ka apmēram nedēļas laikā varētu atrast otru PA valdes locekli, kuram pirms līguma par valstij piederošo «Citadeles» akciju pārdošanu parakstīšanas vēl būs ar šo līgumu jāiepazīstas.

PA iepriekš informēja, ka akciju bāzes cena par visām «Citadeles» akcijām ir 98,67 miljoni eiro. Savukārt līgumā paredzēts, ka valsts par 75% akciju iegūs 74 miljonus eiro. Tāpat viens no līguma nosacījumiem paredz, ka investori nedrīkstēs vismaz divus gadus pārdot bankas akcijas.

Komentāri (41)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu