Strauji kritušas degvielas cenas (123)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Degvielas cenām Latvijā novembrī bija vērojams straujš kritums - par četriem līdz septiņiem procentiem, informē Ekonomikas ministrijā. 

Pasaules naftas cenas novembrī turpināja samazināties- vidēji cenas mēneša laikā samazinājās par 15%. Novembra beigās pasaules degvielas cenas bija noslīdējušas līdz zemākajam līmenim pēdējo četru gadu laikā.

Apkopotie novembra cenu monitoringa rezultāti liecina, ka, salīdzinot tos ar oktobra datiem, vairākumam preču pamata cena ir palikusi nemainīga – 85,9% gadījumu preču un pakalpojumu cenu izmaiņas nav novērotas. Cenu pieaugums ir novērojams 5% gadījumu, savukārt 9,1% gadījumu cena ir samazinājusies.

Tradicionāli novembrī pārtikas cenām ir vērojams neliels pieaugums, ko apliecina arī novembra cenu monitoringa dati. Atsevišķiem dārzeņiem (tomātiem, saldajiem pipariem) un augļiem (vīnogām, āboliem) cenas pieauga, bet pašmāju dārzeņiem (kartupeļiem, burkāniem, kāpostiem) cenas turpināja samazināties.

Dārgāka atsevišķos gadījumos kļuvusi cūkgaļas karbonāde, minerālūdens un brendijs. Cenas samazinājums savukārt atsevišķos gadījumos novērots rīsiem, griķiem, auzu pārslām, cukuram, apelsīnu sulai, šampanietim, vīnam un saulespuķu eļļai.

Cenu svārstības abos virzienos bija vērojamas arī piena produktiem, tomēr lielākajai daļai piena produktu cenas nemainījās, salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi.

Novembrī cenas nav mainījušās saimniecības precēm - veļas pulverim un cauruļu tīrāmajam līdzeklim, savukārt personīgās aprūpes preces atsevišķos gadījumos kļuvušas dārgākas.

Arī pakalpojumiem novembrī cenas lielākoties saglabājušās nemainīgas, tomēr atsevišķi cenu svārstību gadījumi novēroti autostāvvietu pakalpojumiem, apavu remonta pakalpojumiem, kā arī muzeju apmeklējumam.

Komentāri (123)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu