Naomi Kempbelas īpašā diēta - viņas skaistā auguma noslēpums (19)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Par supermodeles Naomi Kempbelas augumu sapņo ikviena sieviete. Lai gan vairākās intervijās Naomi apgalvo, ka viņas labā izskata noslēpums ir labi gēni, viņa neslēpj, ka ievēro arī dažus veselīgas ēšanas pamatprincipus.

1. Neēst maizi!

Lai piepildītu vēderu, mums nepieciešami 300 līdz 400 grami maizes, pie kam mēs uzņemam krietnu daudzumu kaloriju. Maize satur maz ūdens un ir kalorijām bagāts produkts. Pēc glikēmiskā indeksa maizei un cukuram ir vienādi rādītāji attiecībā uz liekā svara rašanos.

2. Ēst maz, bet bieži

Naomi ēd vismaz piecas reizes dienā ar divu stundu starplaiku. Ieturot maltīti piecas reizes dienā, lai arī ko mēs tajā ēstu, tiek stimulēta nelielas insulīna devas izveidošanās. Jo mazāk insulīna rada mūsu organisms, jo mazāk veidojas tauki.

3. Artišoki!

Šie dārzeņi ir Naomi atkarība. Viņa arī uzskata, ka tieši artišoki palīdz cīnīties ar saldumu atkarību, kura bieži piemeklē supermodeli. Artišokā ir ļoti maz kaloriju - 50 kkal 100 gramos. Tāpēc tiem, kuri vēlas notievēt, artišoks ir īsts atradums! Artišoki arī pazemina holesterīna līmeni asinīs un uzlabo vielmaiņu. Artišokā ir daudz ogļhidrātu, īpašas aromātvielas, līdz 15% cukura, 2,5% olbaltumvielu, 2-3,8% askorbīnskābes, 0,2 mg/% karotīna. Tos galvenokārt lieto uzturā vārītus. Vārīšanas laiks atkarībā no dārzeņa izmēra ir 25–45 minūtes.

4. Aizmirsti par sāli!

Protams, sālī nav kaloriju, bet tas aiztur organismā ūdeni. Optimālā sāls dienas deva ir 4-5 grami, tomēr ikdienā cilvēks patērē daudz vairāk sāls, vidēji 20-30 gramu dienā. Pārlieku bieža sāls lietošana noslogo nieres, sirdi, asinsvadu sistēmu, vēnas.

5. Garšvielas - pipari un ingvers

Naomi bieži ēdieniem pievieno sarkano piparu un ingvera sauso pulveri vai svaigas tā šķēlītes.

6. Košļāt pētersīļu lapiņu

Kad ļoti sakārojas ēst, Kempbela iesaka košļāt parastu pētersīļu lapiņas. Tas nomācot apetīti. Pētersīļi arī satur daudz minerālvielu – kāliju, kalciju, nātriju, magniju, fosforu, dzelzi, ari mikroelementus, ogļhidrātus, C un B grupas vitamīnus, karotīnu.

7. Daudz ananasu

Ananāsi ir vitamīniem bagāti un garšīgi augļi, kas turklāt satur arī daudz vērtīgu enzīmu, kas uzlabo gremošanas trakta darbību un piedalās tauku dedzināšanā – gan uzņemamo, gan jau uzkrāto tauku.

Komentāri (19)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu