Vaira Vīķe-Freiberga: Bērziņam nav simpātiska ideja par došanos uz Maskavu (84)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Bijusī prezidente Vaira Vīķe-Freiberga uzskata, ka pašreizējam prezidentam Andrim Bērziņam visticamāk nav simpātiska ideja doties uz 9.maija svinībām Maskavā. To Vīķe-Freiberga pauda Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta Panorāma»

«Domāju, ka viņa personīgās jūtas šajā ziņā nav atšķirīgas ne no mūsu kaimiņvalstu prezidentiem, nedz arī manējām jūtām. Prezidents pats bērnībā cietis no okupācijas sekām pietiekami smagā veidā. Nedomāju, ka viņam īpaši simpātiska būtu ideja tur tagad apgrozīties,» sacīja eksprezidente.

Vīķe-Freiberga uzsvēra, ka pašlaik Latvijas dialogs ar Krieviju ir ļoti apgrūtināts.

«Kā [Eiropas Savienības Padomes] prezidējošajai valstij Latvijai būs tajā jāiesaistās, bet vai pats prezidents būs gatavs darīt, tas viņam jāizlemj pašam,» sacīja eksprezidente.

Tāpat Vīķe-Freiberga uzsvēra, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins dialogu redz kā vienvirziena sarunu, izsakot pretenzijas citiem un sūdzoties, ka pāri tiek darīts Krievijai.

«Putins var būt ļoti laipns un sirsnīgs, bet nav sajūtas, ka notiek progress. Viņam ir savas idejas, un viņš nav gatavs tās mainīt. Vienlaikus situācija pasaulē ir jāmaina,» tā eksprezidente.

Komentāri (84)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu