Ja Zaķis būs saistīts ar balsu pirkšanu, «Vienotība» lems par viņa izslēgšanu (42)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ja apstiprināsies partijas «Vienotība» deputāta Dzintara Zaķa saistība ar balsu pirkšanu Latgalē Saeimas vēlēšanās, partija lems par viņa izslēgšanu, aģentūrai BNS sacīja «Vienotības» ģenerālsekretārs Artis Kampars.

Kampars gan norādīja, ka viņš nav iepazinies ar jaunāko informāciju, tomēr, ja apstiprināsies, ka Zaķis ir iesaistīts balsu pirkšanā, pēc viņa vārdiem, tas būs nopietns iemesls vērtēt viņa palikšanu partijā.

Aģentūrai BNS ceturtdien ar Zaķi sazināties neizdevās, jo viņam ir izslēgts telefons. Kampars apgalvoja, ka Zaķis ar viņu par saviem turpmākajiem plāniem ceturtdien nav informējis.

Jau ziņots, ka ceturtdien kļuva zināms, ka prokuratūra tiesai nodevusi lietu, kurā divas personas apsūdzētas par apzinātu desmit vēlētāju kavēšanu brīvi atdot balsi par 12.Saeimas deputātiem.

Rēzeknes tiesa 14.aprīlī sāks skatīt krimināllietu, kurā divas personas apsūdzētas par apzinātu desmit vēlētāju kavēšanu brīvi realizēt tiesības vēlēt 12.Saeimas deputātus, uzpērkot vēlētājus.

Krimināllietā apsūdzēti Andris Kozulis un Andrejs Sačkovskis.

Portāls «lsm.lv» vēsta, ka Zaķi ar uzņēmēju Kozuli saista draudzība, viņi kopā makšķerējot, kā arī kopā ar Kozuli un viņa sievu pagājušajā vasarā devies uz Gruziju. Savukārt Kozuļa māsasdēls maksājis par priekšvēlēšanu reklāmām, kurās Zaķis cildināts.

Prokuratūras pārstāve Aiga Eiduka aģentūru BNS informēja, ka apsūdzētās personas pamudināja vēlētājus par dažāda apmēra naudas atlīdzību piedalīties 12.Saeimas vēlēšanās Latgales vēlēšanu apgabalā, balsojot par deputātu kandidātu sarakstu un par vienu konkrētu deputātu, vēlēšanu zīmē ar »+» atzīmēt attiecīgo deputāta kandidātu un nosvītrot atlikušo kandidātu vārdus un uzvārdus.

Tāpat jau vēstīts, ka Drošības policija saistībā ar iespējamu balsu pirkšanu 12.Saeimas vēlēšanās sākusi septiņus kriminālprocesus, vienu no tiem - pēc «Vienotības» vietējās nodaļas vadītāja Jura Vidiņa iesnieguma par iespējamo balsu pirkšanu Latgalē par labu Zaķim.

12.Saeimas vēlēšanas notika 4.oktobrī.

Komentāri (42)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu