Divi deputāti zaudējuši pielaidi valsts noslēpumam, iespējams, pārmērīgas alkohola lietošanas dēļ (75)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: sidehike, CC BY-NC-SA 2.0

Divi Saeimas deputāti, iespējams, zaudējuši pielaidi valsts noslēpumam pārmērīgas alkohola lietošanas dēļ. Kā intervijā radio «Baltkom» norādīja Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas vadītājs un Saeimas vadītājs Vitālijs Orlovs (S), ir bijuši gadījumi, kad šie cilvēki dzērumā pazaudējuši svarīgus dokumentus.

Veicot izmeklēšanu, Orlovs atklājis gadījumus, ka divi Saeimas deputāti, esot alkohola reibumā esot pazaudējuši svarīgus dokumentus, taču šo deputātu vārdi netiek nosaukti.

«Ir bijuši gadījumi, kad esošie deputāti vēl pirms stāšanās amatā pārmērīgās alkohola lietošanas dēļ ir iekūlušies nepatikšanās. Es par šiem gadījumiem zinu, un zinu arī to, ka šie deputāti ir zaudējuši pieeju valsts noslēpumam. Ja cilvēks, esot dzērumā, ir pazaudējis dokumentus, tas uzreiz mums kļūst zināms Satversmes aizsardzības birojam un Drošības policijai. Izvērtējot notiekošo, šiem abiem deputātiem nav piešķirta pielaide valsts noslēpumam,» saka Orlovs.

To, ka abiem deputātiem pielaide valsts noslēpumam nav piešķirta tādēļ, ka viņi lietojuši alkoholu, secinājis pats Orlovs, taču viņš norāda, ka Drošības policijai vai Satversmes aizsardzības birojam, iespējams, ir citi iemesli, kādēļ nepiešķirt pieeju valsts noslēpumam.

«Tas ir mans personiskais viedoklis, kurš balstās uz maniem secinājumiem. Ne Satversmes aizsardzības birojs, ne Drošības policija nepaskaidro, kādēļ netiek piešķirta pielaide valsts noslēpumam,» saka Orlovs.

Iepriekš vēstīts, ka 12.Saeimas deputāti dažu mēnešu laikā nokļuvuši skandalozās situācijas alkohola lietošanas dēļ. Pagājušajā nedēļā slimnīcā dzērumā ālējās Nacionālās apvienības VL-TB/LNNK deputāts Andris Vilks, taču vairākas dienas vēlāk viņš nolika deputāta mandātu.

Komentāri (75)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu