Saņemta informācija par sešiem Latvijas valstspiederīgajiem zemestrīces cietušajā Nepālā (17)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Ārlietu ministrija (ĀM) saņēmusi informāciju par sešiem Latvijas valstspiederīgajiem, kas atrodas Nepālā, aģentūrai BNS pastāstīja ĀM preses sekretārs Ivars Lasis.

Trīs no Latvijas valstspiederīgajiem bija reģistrējušies ĀM Konsulārajā reģistrā un ar viņiem ir izdevies sazināties. Šie Latvijas valstspiederīgie spēcīgajā zemestrīcē, kas šorīt satricināja Nepālu, nav cietuši.

Savukārt par trijiem, kas Nepālā uzturējušies ilgstoši, ĀM rīcībā šobrīd nav pietiekošas informācijas. ĀM saņēmusi arī informāciju no Latvijas Tūrisma aģentu asociācijas, kas apliecinājusi, ka patlaban Nepālā neatrodas organizētas Latvijas tūristu grupas.

ĀM aicina Latvijas iedzīvotājus, pirms došanās uz ārvalstīm, reģistrēties Konsulārajā reģistrā, lai līdzīgu situāciju gadījumā, tiktu atvieglotas sazināšanās iespējas.

Lasis arī atklāja, ka Latvijas vēstniecība Indijā, kopā ar Eiropas Savienības delegāciju Deli, svētdien plāno organizēt sanāksmi, lai apzinātu zemestrīcē cietušos ES pilsoņus un nepieciešamo rīcību.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka Nepālu sestdien satricināja 7,8 magnitūdas spēcīga zemestrīce, kuras izraisītos postījumos ir gājuši bojā vismaz 876 cilvēki, paziņoja valsts amatpersonas.

«Bojāgājušo skaits ir palielinājies līdz 876,» aģentūrai AFP sacīja šīs Himalaju valsts policijas pārstāvis Kamals Singhs Bams. «Ziņas par bojāgājušajiem pienāk no visiem reģioniem, izņemot rietumus. Viss drošības personāls ir nosūtīts, lai piedalītos glābšanas darbos un sniegtu palīdzību tiem, kam ta nepieciešama,» viņš piebilda

Glābēji visā valsts teritorijā cenšas atrast cilvēkus zem sagruvušajām ēkām un citiem gruvešiem.

Valsts galvaspilsētā Katmandu vairāki desmiti cilvēku gājuši bojā, sagrūstot deviņus stāvus augstajam Dharjaras tornim, kas ir ievērojams tūristu apskates objekts. Desmit alpīnisti ir gājuši bojā zemestrīces izraisītā lavīnā Everesta bāzes nometnē.

Vairāki desmiti cilvēku ir gājuši bojā arī Bangladešā, Indijā un Ķīnā.

Saistībā ar traģisko zemestrīci, Latvija izteikusi Nepālai līdzjūtību.

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu