Vīķe-Freiberga: Putina rīcības dēļ notikumi pasaulē kļūst neparedzamāki (193)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Bijusī Latvijas prezidente Vaira Vīķe-Freiberga uzskata, ka Krievijas prezidenta Vladimira Putina rīcības dēļ ir grūti paredzēt, kā attīstīsies notikumi pasaulē.

«Mūsdienu pasaules problēma ir tajā, ka Krievijas prezidenta Vladimira Putina rīcība kļūst aizvien neparedzamāka. Saistībā ar to kļūst pilnīgi neiespējami paredzēt, kā pasaule attīstīsies tuvākajos mēnešos un gados,» viņa sacīja trešā Globālās sabiedrības foruma («Global Shared Societies Forum») laikā Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku.

Bijusī prezidente norādīja, ka tas saistīts ar to, ka Putina turpmākās rīcības programma nav zināma.

«Vladimira Putina rīcība satur lielus draudus. Šodien veidojas situācija, kas savā būtībā atšķiras no tās, ko mēs gaidījām pēc PSRS sabrukuma,» uzsvēra Vīķe-Freiberga.

Viņa uzsvēra, ka daudzi gaidīja, ka pēc Padomju Savienības sabrukuma Krievijas pilsoņi būs priecāsies par iespēju dzīvot mazāk represīvas sistēmas apstākļos.

«Pēdējā gada laikā, pēc Krimas iekarošanas, pasaules kārtība mainījās. Mēs cenšamies atrast atbildi uz jautājumu, vai Putins vēlas atjaunot PSRS vai carisko Krieviju,» sacīja bijusī Latvijas prezidente.

Komentāri (193)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu