Rinkēvičs: Krievijas uzvedība nav mainījusies (123)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Krievijas uzvedība nav mainījusies, jo tā turpina agresīvas militāras darbības tuvu NATO valstu robežām, tostarp Baltijas jūras reģionā, ceturtdien NATO ārlietu ministru sanāksmē Antālijā paudis Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs («Vienotība»).

Rinkēvičs piedalījās sanāksmes darba sesijā, kurā diskutēja par ciešākas sadarbības nepieciešamību starp NATO un ES, izaicinājumiem aiz NATO robežas austrumos un dienvidos, Velsas lēmumu ieviešanas gaitu un NATO «atvērto durvju» politiku, aģentūru BNS informēja Ārlietu ministrijā.

Pašlaik nav pamata mainīt līdzšinējo nostāju NATO un Krievijas attiecībās, viņš sacīja. «Mēs redzam, ka Krievijas militārie lidojumi pie NATO robežām nemazinās, Krimas pussala ir okupēta un Melnās jūras reģions militarizējas. Krievijas uzvedība nav mainījusies un NATO sadarbība ar Krieviju ir apturēta. Šādas attiecības starp NATO un Krieviju ir kļuvusi par jaunu normu,» akcentēja ministrs.

«Attiecībā ar Krieviju ir jāuztur dialogs, bet vienlaikus ir jādod stingrs signāls par Ziemeļatlantijas alianses mērķiem, kas ir sagatavotība, atturēšanas politika un aizsardzība,» uzsvēra Rinkēvičs.

Viņš uzskata, ka NATO un Eiropas Savienībai (ES) ir ciešāk jāsadarbojas nemilitārajā jomā, kas ietver tādas jomas kā organizētā noziedzība, terorisms, ārvalstu kaujinieki, kontrabanda, cilvēku tirdzniecība un stratēģiskā komunikācija.

Tāpat ārlietu ministrs atzinīgi novērtēja kolektīvās aizsardzības stiprināšanu, atbildot uz Krievijas agresiju, un pauda pārliecību, ka ir pilnībā jāievieš Velsas samita lēmumi, jo jau 2016.gada Varšavas samitā tie ir jāizvērtē. «Jau tagad ir nepieciešamas augstākas reaģēšanas spējas un sabiedroto militārā klātbūtne alianses austrumos,» pauda ministrs.

Runājot par NATO «atvērto durvju» politiku, Rinkēvičs akcentēja, ka šādas politikas pamats ir kandidātvalstu vērtēšana atbilstoši to sasniegumiem reformu īstenošanā.

Komentāri (123)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu