Vējonis: Prezidenta vēlēšanās būs interesants rezultāts (90)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts prezidenta amata kandidāts, Aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS) piedalīsies visos 3.jūnija balsojumos, taču vēlēšanu otrajā kārtā, visticamāk, nepiedalīsies, dodot iespēju citiem kandidātiem, raidījumam «Rīta panorāma» atklāja ministrs.

Vējonis uzsvēra, ka šoreiz partijas jau laicīgi ir nosaukušas prezidenta amata kandidātus, tādējādi dodot gan deputātiem, gan sabiedrībai izvērtēt, kurš amata kandidāts būtu piemērots augstajam amatam. Pašlaik visiem četriem kandidātiem nav absolūta vairākuma Saeimā, tādēļ prezidenta vēlēšanās būs interesants rezultāts.

Vējonis uzskata, ka koalīcija Saeimā ir spēcīgākais spēks, un tas, ka tā izvirzījusi uzreiz divus kandidātus, pierāda, ka pie varas esošajām partijām ir ko piedāvāt prezidenta amatam.

Runājot par prioritātēm prezidenta amatā, Vējonis uzsver, ka tā ir drošība.

«Manā izpratnē vārds drošība ir galvenā prioritāte - ne tikai valsts aizsardzības jomā, bet arī sociālajā un ekonomiskajā jomā. Pirmkārt, ekonomiskā drošība izriet no tā, vai valsts būs ekonomiski attīstīta, un būs darbs. Ja valsts tāda būs, cilvēki būs laimīgāka un saliedētāka. Mums ir daudz vairāk jāstrādā patriotisma jūtu stiprināšanā. Ja mēs dzīvojam visi vienā valstī, mums ir jābūt kopīgām vērtībām. Saliedētības trūkums ir problēma, ar ko ir jādarbojas,» uzsver Vējonis.

Vējonis uzskata, ka gadījumā, ja tiek paplašinātas prezidenta pilnvaras, tad ir jāvērtē arī prezidenta ievēlēšanas kārtība. Paplašinot Valsts prezidenta pilnvaras, iespējams, ir jārīko atklātas vēlēšanas, kad tauta ievēl prezidentu.

«Es 3.jūnijā piedalīšos visos balsojumos. Otrajā kārtā, visticamāk, nepiedalīšos. Ja tiks izvirzīti jauni kandidāti, ļaušu piedalīties viņiem,» saka Vējonis.

Komentāri (90)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu