Bukmeikeri prognozē Valsts prezidenta vēlēšanu uzvarētāju (197)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Agnese Gulbe/LETA

Straujiem soļiem tuvojas brīdis, kad tiks ievēlēts nākamais Latvijas valsts prezidents. Oficiāli pieteikti vēlēšanām ir četri kandidāti – Raimonds Vējonis, Egils Levits, Mārtiņš Bondars un Sergejs Dolgopolovs. «Optibet» paredz, ka vislielākās izredzes kļūt par prezidentu ir Raimondam Vējonim (ZZS), portālam «Apollo» pavēstīja «Optibet» komunikācijas daļā.

Jau pēc nedēļas, 3.jūnijā, notiks Latvijas Valsts prezidenta vēlēšanas. Šobrīd vislielākās izredzes uzvarēt ir Raimondam Vējonim. Paredzams, ka pašreizējais Aizsardzības ministrs uzvarēs ar 51% varbūtību. Lai gan Vējonim no pieteiktajiem kandidātiem ir vislielākā varbūtība uzvarēt, par prezidentu var kļūt persona, kas nav oficiāli pieteikto kandidātu sarakstā. Vējoņa konkurentam, kurš, iespējams, tiks atklāts vien vēlēšanu dienā, iespējas uzvarēt ir 42 %.

Egils Levits «Optibet» prognozēs Raimondam Vējonim ir tuvākais konkurents no pieteiktajiem kandidātiem. Tomēr viņam paredz vien 5 % uzvaras varbūtību. Savukārt Mārtiņam Bondaram un Sergejam Dolgopolovam ir pavisam niecīgas iespējas uzvarēt – attiecīgi 1 % un 0,25 % uzvaras varbūtība.

Līdz ar to, «Optibet» prognozē, ka prezidenta vēlēšanās Saeimas atbalstu gūs Raimonds Vējonis vai persona, kura nav starp oficiāli pieteiktajiem kandidātiem.

Komentāri (197)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu