Zatlers nosauc galvenos «ietekmīgos spēlētājus», kuri ietekmē gaidāmās prezidenta vēlēšanas (136)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Bijušais valsts prezidents Valdis Zatlers uzskata, ka pašreizējo Valsts prezidenta vēlēšanu procesu ietekmē «ietekmīgi spēlētāji», to Zatlers minēja intervijā TV3 Ziņām.

Zatlers stāsta, ka prezidenta vēlēšanu otro kārtu nevēlas pieļaut «Latvijas politikas smagsvari» un «galvenie aizkulišu spēlētāji», šāds pavērsiens viņiem sajauktu visas kārtis.

«[Otrajā kārtā] iestājas pilnīgs nezināmais periods, slepenais balsojums, kas pašiem rafinētākajiem shēmotājiem un politisko darījumu lietpratējiem pat sapņos nerādās. Domāju, ka pēdējā brīdī viņi no šīs ļoti izteiktās nenoteiktības nobīsies.»

Uz jautājumu, kas ir šis «politikas smagsvars» un «aizkulišu spēlētājs», Zatlers minēja Solvitas Āboltiņas (V) un Ventspils mēra Aivara Lemberga vārdus.

«Viņi mēģina būt tie galvenie spēlētāji, bet viņiem abiem kopā nav pietiekami balsu, lai kādu ievēlētu. Līdz ar to šis lēmēju pulks ir daudz plašāks un varbūt apzinīgāks.»

Zatlers uzsver, ka politiķi pašlaik ļoti aizņemti ar «shēmošanām», un maz tiek runāts par to, kādām jābūt nākamā prezidenta darba prioritātēm.

Komentāri (136)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu