Džemmas Skulmes 90 gadu jubilejas priekšvakarā – filma «Dāma» (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Džemma Skulme

18.septembrī pulksten 19:30 LTV1 ēterā skatāma televīzijas pirmizrāde LTV veidotajai dokumentālajai filmai «Dāma» par eleganto, talantīgo un šarmanto gleznotāju no bērna kājas līdz pat šodienai – Džemmu Skulmi. 

Dāma ir lepns vārds. Taču gleznotājai Džemmai Skulmei – personībai, kuras vērienu, stāju un eleganci esam apbrīnojuši – tas der kā uzliets. Divu pazīstamu, spēcīgu dzimtu –Skulmju un Liepiņu – atvase Džemma mantojumā saņēmusi gan saimnieces atbildību un linu plūcējas žestu, gan talantu un šarmu.

Arī asu un ironisku prātu, kas apbrīnojamā kārtā sadzīvo ar labticību un sirsnību. Savas nopietnās jubilejas priekšvakarā māksliniece kā parasti sniedz neskaitāmas intervijas, atlasa un komentē bildes topošajai grāmatai, ciemojas dzimtas mājās Mālpilī, »dauzās» fotosesijā un tiekas ar jaunajiem māksliniekiem fonda «Mākslai vajag telpu» vasaras mājā… Un nebeidz prātot: kas gan viņai traucē enerģiski dzīvot? Un rodas arī atbilde: tas ir slinkums!

Filmas režisors – Olafs Okonovs, scenārija autore Lilita Eglīte.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu