Dažus mēnešus pirms Ēģiptes traģēdijas britu varas iestādes brīdinājušas pilotus par draudiem virs Šarm eš Šeihas (169)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: swh, CC BY-NC 2.0

2014. gada 5. novembrī ASV valdības federālās administrācijas izdotajā ziņojumā brīdināja, ka džihādisti, kas piesaistīt «Islāma valstij», izmantojot pārnēsājamas pretgaisa aizsardzības sistēmas, notrieca Ēģiptes helikopteru 2014. gadā.

Kā tiek apgalvots, atbildību par Krievijas aviokatastrofu uzņēmusies «Islāma valsts». «Uzpeldēja» arī ziņas, ka šā gada augustā no trieciena ar raķeti par mata tiesu izvairījās aviokompānijas «Thomson Airways» lidmašīna tieši virs Šarm eš Šeihas.

Gandrīz notikusī sadursme tika izmeklēta un tika atzīsts, ka tas neesot bijis mērķtiecīgs uzbrukums, vien Ēģiptes militārās mācības.

Lai gan šāda veida raķetes parasti netiek virzītas augstāk par 15 000 pēdām, 2015. gada martā izskanēja brīdinājumi, ka daži no šiem ieročiem ir spējīgi uzņemt lidmašīnas augstumu, ko potenciāli varētu izmantot pret civilo aviāciju.

Lielbritānijas varasiestādes brīdināja pilotus, lai tiktu saglabāts 25 000 pēdu augstums, tuvojoties Šarm eš Šeihas zonai, aviācijas ieroču draudu dēļ.

Birtu piloti kādu laiku pēc brīdinājumu saņemšanas bijuši nervozi, kad nācies lidot virs Ēģiptes bīstamā apgabala, vēsta «Dailymail».

Komentāri (169)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu