Straujuma skaidro, vai Āboltiņa būtu vainojama valdības krišanā (76)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Demisionējusī premjere Laimdota Straujuma (V) šodien notikušajā preses konferencē noliedza, ka valdības krišanā būtu vainojama «Vienotības» priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, taču nenoliedza, ka «tas veidojis zināmu fonu».

«Es teiktu nē. Taču tas visu to nostādīja nevajadzīgā intrigu veidolā. Nesaprotams, kāpēc tāds fons tika veidots,» sacīja Straujuma.

Jau ziņots, ka «Vienotības» priekšsēdētāja Āboltiņa kongresā noliedza, ka viņa domātu par iespēju ieņemt aizsardzības, iekšlietu, tieslietu, ārlietu vai satiksmes ministra amatu, uzsverot, ka viņas ambīcijas ir «kalpot Latvijai». Āboltiņa gan neoficiāli tiek minēta kā iespējamā potenciāla premjera amata kandidāte.

«Nereti man tiek pārmests, ka atļaujos izteikties kritiski par mūsu vadītās valdības darbu, bet es tiešām vienmēr esmu uzskatījusi un uzskatu, ka tā ir partijas vadītāja atbildība - spēt paraudzīties uz notiekošo objektīvi,» turpināja Āboltiņa.

Vienlaikus viņa atzina, ka «Vienotība» pašlaik ir ierauta bezatbildības, baumu, nenovīdības un intrigu lavīnā, bet partijai jāspēj parādīt mērķtiecīgu darbu, nevis runas vai darbības imitāciju. Āboltiņa «Vienotību» vēlas redzēt kā komandu, kura tur vēlētājiem dotos solījumus, bet nozīmīgu jautājumu risināšanu neatliek uz pēdējo brīdi. Šai komandai jāspēj izvirzīt un sasniegt konkrētus mērķus un ar saviem darbiem jāapliecina, ka ir eiropeiskās un nacionālās vērtībās balstīta partija, kuras prioritātes ir Latvijas cilvēku drošība un labklājība, teica politiķe.

Sestdien Salaspilī notikušajā «Vienotības» kongresā izgaismojās savstarpējās saiknes partijas iekšienē, kā arī iezīmējās līnija starp politiskā spēka līderi Solvitu Āboltiņu un Ministru prezidenti Laimdotu Straujumu (V), aģentūrai LETA komentēja politologs Filips Rajevskis.

Pēc viņa domām, kongresā kļuva skaidrāks, «kas ir kas» partijas iekšienē - kura puse stiprāka, kura vājāka. Vērtējot Āboltiņas un Straujumas uzrunas, no publiskā viedokļa Āboltiņa sevi «parādījusi labāk kā līderi», un nākotnē varētu ieņemt premjera amatu, uzskata Rajevskis.

Viņš aģentūrai LETA sacīja, ka kongress parādījis, «kurš ar kuru partijā darbojas vienās interesēs», kā arī ļāvis par nesaskaņām partijā izteikties cilvēkiem, kuri ikdienā nav politiskie līderi. «Bija daudz dažādu izteikumu, iezīmējās līnija starp Āboltiņu un Straujumu,» pauda Rajevskis.

Viņš norādīja, ka Āboltiņas uzruna, salīdzinot ar Straujumas, atstājusi spēcīgāku iespaidu par viņu kā kompetentu līderi.

Komentāri (76)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu