Rīgā notiks tradicionālās Šerloka Holmsa dzimšanas dienas svinības (12)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

9.janvārī Rīgā notiks Šerloka Holmsa dzimšanas dienas svinības, kas jau iemantojušas popularitāti gan dažādu valstu tūristu, gan vietējo iedzīvotāju vidū.

Šerloka Holmsa dzimšanas dienas pasākums ir iespēja reizi gadā iejusties aktiera ādā, kļūt par slavenību, kam pievērsta neskaitāmu kameru uzmanība. Tiem, kuri vēl nebūs gatavi pārvērtībām, pasākuma rīkotāji būs sagatavojuši dažādas aktivitātes - sākot ar Mazo Holmsu akadēmiju visai ģimenei līdz izklaidējošiem uzdevumiem un ekskursijām.

Pasākums sāksies plkst.12 pie Latvijas Nacionālā mākslas muzeja. Šī vieta nav izvēlēta nejauši, jo tieši tur tika uzfilmētas dažas epizodes Igora Masļeņikova "Šerloka Holmsa un doktora Vatsona piedzīvojumu" pirmajām sērijām. Plkst.13 kostīmos tērptie dalībnieki dosies gājienā cauri pilsētas centram līdz Kaļķu ielai 15, kur norisināsies kostīmu parāde, kuras laikā žūrija izvēlēsies un apbalvos pašu labāko tērpu īpašniekus. Pasākums turpināsies Lielās ģildes ēkā.

Lielajā ģildē no plkst.14.30 notiks labāko tēlu apbalvošana sešās nominācijās. Uzvarētāji tiks noskaidroti tādās nominācijās kā "Labākais Holms", "Labākais personāžs", "Labākais četrkājainā drauga tēls", "Labākais bērnu tēls", "Labākās ūsas un bārda" un "Elegantākais džentelmenis". Tāpat žūrija būs sarūpējusi veicināšanas balvas un negaidītas nominācijas.

Pēc apbalvošanas Lielajā ģildē notiks muzikāli teatrāla programma, kurā ar fragmentiem no izrādes "Bāskervilu leģenda" viesosies Latvijas Nacionālais teātris, uzstāsies bērnu ansambļi, pūšamo un stīgu instrumentu orķestri un daudzi citi mākslinieki.

Kinomīļi šajā dienā varēs apmeklēt lielāko daļu vietu, kur norisinājās slavenās Masļeņikova filmas "Šerloka Holmsa un doktora Vatsona piedzīvojumi" uzņemšana, doties ekskursijā pa šaurajām vecpilsētas ieliņām, iegriezties slepenos pagalmos un šķērsieliņās.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu