Jaunības un ilgdzīvošanas veidošana ar domas spēku. Vai tas iespējams? (26)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ~ T. Man, CC BY-NC-ND 2.0

Esam dzirdējuši daudzas teorijas par to, ka cilvēkam ir iespējams dzīvot ļoti ilgi, ne vidējos 70 – 80 gadus. Dzīvot ilgi vai nē – to lielā mērā nosaka iedzimtība, bet liela nozīme ir ēšanas paradumiem (īpaši uzsverot ūdens lomu ķermeņa veselībai un labsajūtai), fiziskām aktivitātēm un mentālai, prāta tīrībai – domu spēkam.

«Attīriet no negācijām savas domas, un jūs kļūsiet cits cilvēks. Ik dienas sadzīves steigā un dažādu domu virpulī mums nav laika padomāt par to, ka mēs paši programmējam savu dzīvi,» aicina Romāns Ļasmanovičs.

Viens no ilgdzīvošanas faktoriem ir – mīlēt sevi. Tas nozīmē noticēt savam organismam, ka tas spēj atbrīvoties no negatīviem ieradumiem, no konfliktiem ar apkārtējiem cilvēkiem un savām negatīvām emocijām.

Sevi mīlēt – tas nozīmē, ka sevi jāciena kā personību, jāciena savs organisms. Ticēt paša organisma sistēmas rezerves iespējām. Savlaicīgi novērst psihisku sasprindzinājumu.

Sevi mīlēt – tas nozīmē, ka jāapzinās, jāpieņem un jāsamierinās ar to, ko izmainīt nevar, un jāmēģina atrast negatīvajā pozitīvu faktoru savam organismam.

Akadēmiķis M. Norbekovs uzskata, ka doma ir gara instruments, un tā regulē ķermeņa enerģiju, kā arī tā spējīga ietekmēt visu, kas notiek organismā. Ja mūsu domas ir radošas un plūst pareizā virzienā, tad mēs esam fiziski veseli, laimīgi un moži.

Galvenais ir ticība – noticēt savām spējām, spēkam un sev. Arī tam, ka cilvēks ir savas laimes kalējs un īstenais savas dzīves un likteņa valdnieks.

M. Norbekovs iesaka sešus dzīves baušļus:

1. Katru rītu pamosties ar prieka, laimes un lidojuma izjūtu. Dzīvojiet ar šo izjūtu visu dienu.. Ja sākumā šī izjūta pati no sevis neradīsies, tad mēģiniet to izraisīt mākslīgi – atcerieties visgaišākos savas dzīves momentus.

2. Nodarbības laikā prātā jāvalda nedomājoša viegluma sajūtai. Neļaujiet smadzenēm analizēt un domāt. Atbrīvojiet prātu no nosacījumiem un ierobežojumiem.

3. Noskaņojieties uz pilnīgu izveseļošanos. Pārliecība uzvarā veicina izvirzīto mērķu realizāciju vairāk nekā kas cits.

4. Aizmirstiet vārdu «slimība» un izmetiet to no apziņas. Mēģiniet pēc iespējas biežāk domāt un skaļi izteikt: Es esmu vesels. Es esmu laimīgs. Es esmu jauns. Es visu varu utt.

5. Vienmēr sevi iztēlojiet tādu, kāds jūs vēlaties būt – ārēji izskatīties, ar iekšējām izjūtām.

6. Izturieties pret sevi ar mīlestību un cieņu. Nekad, pat domās nepārmetiet sev un sevi nepazemojiet. Palieliet sevi par mazākajiem panākumiem. Atcerieties, ka jūs esat sava likteņa un ķermeņa valdnieks, bet ne amorfa, nožēlojama būtne, kas mūžīgi gaida palīdzību vai dāvanu.

Ir zinātnieki, kuri uzskata, ka cilvēkam ir iespējams pārprogrammēt nosacītu novecošanu un ieprogrammēt jaunas nostādnes, kas atbilst jaunības nostādnēm.

Roberts Stons grāmatā «Apbrīnojams spēks: Alfa – vizualizācijas teorija un prakse» iesaka:

1. Dziļi atslābināties.

2. Savā nodabā vai skaļi apgalvojiet: «Mans prāts un ķermenis ir ideāli. Novecošanas spēki nespēj mani ietekmēt. Es nesaturu gadu nastu. Es pārvaldu savu dzīvi.»

3. Ieraugiet sevi kā spogulī – jaunu, enerģisku, veselu un sajūsmas pilnu.

4. Nobeidziet relaksāciju ar tādu izjūtu, it kā jūs esat bērns. Atkārtojiet to katru dienu.

Materiāls sagatavots pēc Romāna Ļasminoviča grāmatas «Kā pilnvērtīgi ilgdzīvot. Dzeramais ūdens».

Komentāri (26)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu