Divas trešdaļas vāciešu uzskata, ka islāmam nav vietas viņu kultūrā (38)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Divas trešdaļas vāciešu uzskata, ka islāmam nav vietas Vācijā, liecina ceturtdien izplatītie sabiedriskās domas aptaujas dati.

60% vāciešu ir pārliecināti, ka islāms nav iederīgs viņu kultūrā, bet tikai 34% respondentu teikuši, ka islāmam ir vieta Vācijā, liecina pētījumu centra «Infratest» aptaujas dati.

Kopš 2010.gada, kad Vācijas toreizējais prezidents Kristiāns Vulfs deklarēja, ka «islāms tagad ir daļa no Vācijas», noraidošāks viedoklis pret islāmu kļuvis stipri izplatītāks.

Laikā, kad Vulfs pauda šo apgalvojumu, ar viņu vienisprātis bija nedaudz vairāk par pusi vāciešu.

52% vāciešu bažījās, ka bēgļu krīzes rezultātā islāma ietekme Vācijas kultūrā būs pārāk liela.

Parīzē un Briselē notikušo teroraktu dēļ vāciešos vairojies satraukums, ka viņu valsts var kļūt par nākamo islāma fanātiķu mērķi. 72% ir bail, ka Vācijā var notikt terorakts, bet ceturtā daļa uzskata, ka tas nevar notikt.

Ķelnē Jaungada naktī pieredzēto masveida seksuālo uzbrukumu dēļ vāciešos radušās šaubas, vai musulmaņu vīrieši vispār ir spējīgi adaptēties kultūrā, kas tiecas pēc dzimumu vienlīdzības.

Skeptiska attieksme pret islāmu visizplatītākā ir labējās partijas «Alternatīva Vācijai» (AfD) un liberālās Brīvo demokrātu partijas (FDP) atbalstītāju vidū. Idejai, ka islāmam nav vietas Vācijā, piekrīt 76% FDP atbalstītāju un teju visi AfD atbalstītāji.

Komentāri (38)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu