Atklājas jaunas detaļas: Nicas terorists vien dažas stundas pirms uzbrukuma runājis ar policistiem (35)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Nicas terorists novietoja mašīnu uz liktenīgās ielas deviņas stundas pirms uzbrukuma, un aplūkoja vietu, kā arī ir parunājis ar policistiem - viņš policistiem teicis, ka pārdod saldējumu, vēsta «Daily Mail». 

Slepkava, kurš iepriekš bija zināms policijai par dažādu noziegumu pastrādāšanu, mašīnā pārvadāja pistoli, šaujamieroču mulāžu, kā arī mākslīgu granātu, taču policija to nepamanīja.

Neraugoties uz aizdomīgā vīrieša nopratināšanu, policija atļāva vīrietim atstāt savu mašīnu vietā, no kuras dažas stundas vēlāk arī tika uzsākts uzbrukums.

Policija atļāvusi slepkavam atstāt savu mašīnu uz ielas tādēļ, ka viņi bijuši pārliecināti, ka vīrietis bijis saldējuma piegādātājs. Francijā ir likums, kas aizliedz brīvdienās un svētku dienās izmantot kravas mašīnas dažādām piegādēm, taču reizēm tiek pieļauti izņēmumi.

Vēlāk terorists nobraucis pa ielu divus kilometrus, līdz viņu nošāvusi policija. To, visticamāk, izdarījusi kāda policijas virsniece.

Viens no aculieciniekiem teica, ka «vīrietim, kurš vadījis smago mašīnu, bijusi bārda, un viņš izskatījies priecīgs par to, ko dara».

Policija ievāc informāciju par notikušo no kopumā 1200 pilsētā esošajām novērošanas kamerām.

Pašlaik zināms, ka vīrietis kravas auto noīrējis pirms dažām dienām, un viņš strādājis Nicas lidostas tuvumā esošā garāžā par auto speciālistu.

Komentāri (35)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu