Latviete Evija Nicā dzīvo un strādā; viņai notikušais paliks atmiņā uz mūžu (16)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latviete Evija Nicā strādā par tūrisma grupu gidi, viņa asiņainā slaktiņa laikā atradās Monako, kas ir 15 kilometru attālumā no Nicas. Par notikušo sieviete uzzinājusi aptuveni 20 minūtes pēc asinspirts Nicas promenādē - tas šokējis. 

«Nicā ierados pusotru stundu pēc notikušā, ielas bija tukšas. Vien daži cilvēki, neievērojot ceļu satiksmes noteikumus, steidzās mājup. Domājams, no patvēruma vietām, kurās bija slēpušies uzbrukuma brīdī,» stāsta Evija.

Visapkārt esot bijusi policija un armija, kas liecināja par situācijas nopietnību. «Nākamajā dienā ielas bija tukšas, cilvēku sejās redzams sašutumus un šoks,» atklāj Evija.

Par asinspirti nemitīgi atgādināja kravas automašīna, ar kuru terorists veica masu slepkavību. «Kravas auto atradās uz galvenās ielas iepretim viesnīcai hotel Palais Mediterranean, kur man šorīt vajadzēja uzņemt klientus. Visa apkārtne ap viesnīcu bija bloķēta ne tikai automašīnām, bet arī cilvēkiem,» stāsta Evija.

Šodien Nicā bija paredzēts arī populārās dziedātājas Riannas koncerts, tas tika atcelts. »Bastīlija diena - kas mutuļojas ar prieku, svētkiem, salūtu nu ir sēru diena,» nopūšas Evija.

Sieviete uzsver, ka teroristu uzbrukumi radīs zaudējumus tūrisma nozarei Francijā. Iepriekš drošā Nicas idille nu ir zudusi.

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu