Foto: Enerģiskais Marks Ronsons noslēdz «Positivus» pirmo dienu (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts/Mārtiņš Otto

Piektdienas naktī ar DJ priekšnesumu mūziķis Marks Ronsons (Mark Ronson) noslēdza Salacgrīvā notiekošā festivāla «Positivus» pirmo dienu.

Lai arī piektdiena iesākās ar mānīgiem laikapstākļiem, tas festivāla «Positivus» apmeklētājiem netraucēja baudīt tā pirmo dienu, kas tomēr noslēdzās saulaina. Arī šogad festivāla viesu vidū manāms ievērojams ārvalstu viesu skaits - liela daļa no apmeklētājiem ieradušies arī no Igaunijas.

Kā jau parasti, ballīte norisinājās ne tikai festivāla teritorijā, bet arī telšu pilsētiņā, kur atraktīvākie festivāla apmeklētāji mitinās jau kopš ceturtdienas vakara.

15.jūlijā uz «Positivus» lielās skatuves kāpa tādi mākslinieki un grupas kā «Years&Years», San Fermin un «Hot Chip», bet vakarā vairākiem desmitiem tūkstošiem

dejot lika producents Marks Ronsons, kas «Positivus» bija ieradies ar DJ programmu.

Ronsons uzstājās ar pusotru stundu ilgu performanci, kurā izpildīja pārsvarā populārāko dziesmu kaverversijas. Uzstāšanās noslēgumā viņš izpildīja arī dziedātājas Elijas Goldingas dziesmu «Lights», vēlot viņai ātru atveseļošanos, bet vakars noslēdzās ar uguņošanu, kā arī viņa un dziedātāja Bruno Mars hitu «Uptown Funk», kas lika dejot teju visiem koncerta apmeklētājiem.

Atgādinām, ka dažas dienas pirms festivāla sākšanās tā organizatori paziņoja, ka šogad «Positivus» veselības problēmu dēļ neuzstāsies britu dziedātāja Elija Goldinga (Ellie Goulding). Mākslinieces koncerts uz lielās skatuves iepriekš bija plānots Ronsona vietā, plkst. 23.30.

Tāpat festivālā netika piemirsts par Nicā notikušo teroraktu. Pirms katras mākslinieku uzstāšanās uz skatuvēm, gaismām izstarojot Francijas karoga krāsas, tika pieminēts slaktiņš, kurā dzīvību zaudēja vismaz 84 cilvēki. 

16.jūlijā, «Positivus» otrajā dienā uzstāsies tādi mākslinieki un grupas kā «Supper Besse», Džosa Stouna, «Latvian Radio Big Band & Rals Eilands:Cits Pauls», Ozols, «Skyforger», «Satellites LV», Džons Ņūmens, Mercury Rev, «M83» un citi.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu