«Islāma valsts» zaudējusi 28% teritorijas (69)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Džihādistu grupējums «Islāma valsts» ir zaudējis aptuveni 28% teritoriju, kas reiz atradās grupējuma kontrolē, liecina jaunākie analītikas kompānijas IHS dati. 

Augstāko līmeni «Islāma valsts» kontrolētās teritorijas bija sasniegušas 2015.gada janvārī, vēsta Lielbritānijas raidsabiedrība BBC.

Saskaņā ar jaunākajiem IHS datiem, «Islāma valsts» kontrolētā teritorija šā gada pirmajos deviņos mēnešos samazinājās no 78 000 kvadrātkilometru līdz 65 500 kvadrātkilometru.

Tomēr šā gada trešajā ceturksnī «Islāma valsts» teritorija samazinājusies lēnāk nekā iepriekš – vien par 2800 kvadrātkilometriem.

Teritoriju zaudēšanas tempa samazinājums galvenokārt skaidrojams ar to, ka Krievija samazinājusi aviācijas triecienus pret «Islāma valsti».

Gada sākumā aptuveni 26% Krievijas aviācijas triecienu mērķis Sīrijā bija «Islāma valsts» pozīcijas, savukārt tagad šis īpatsvars ir samazinājies līdz 17%.

«Pagājušajā septembrī [Krievijas] prezidents [Vladimirs] Putins paziņoja, ka Krievijas uzdevums ir cīņa pret starptautisko terorismu un konkrēti pret «Islāma valsti»,» norādīja IHS pētnieks Alekss Kokčarovs.

Tomēr «mūsu dati liecina, ka tas tā nav», viņš piebilda.

Komentāri (69)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu