Terorakti Ēģiptē un Turcijā: Kā reaģē ceļotāji no Latvijas (17)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Terorakti Ēģiptē un Turcijā var ietekmēt Latvijas iedzīvotāju ceļojumu galamērķu izvēli par labu citiem, taču atpūtas braucieni uz šo divu valstu kūrortiem joprojām būs pieprasīti, aģentūrai LETA atzina aptaujātie tūrisma nozares pārstāvji.

Tūrisma aģentūras «Kolumbs» direktore Sanita Rugina aģentūra LETA pieļāva, ka teroraktu draudi var ietekmēt Latvijas iedzīvotāju lēmumus attiecībā uz jaunu ceļojumu plānošanu vai galamērķa izvēli. Šobrīd Latvijas iedzīvotāju iecienītākās valstis ceļojumiem ziemā ir Taizeme, Dominikāna, Šrilanka, Apvienotie Arābu Emirāti, Tenerife, Ēģipte, Maldivu un Seišelu salas.

Viņa piebilda, ka «Kolumbs» klienti, kuri šobrīd atrodas Ēģiptē, pēc nedēļas nogalē notikušajmiem sprādzieniem Kairā un Stambulā nav vērsušies tūrisma aģentūrā ar pieprasījumiem atgriezties no atpūtas ceļojumiem ātrāk. Vienlaikus uz Stambulu šobrīd kompānija organizē darījuma braucienus un arī tos notikušie terorakti nav ietekmējuši. «Stambula mums nav piedāvājumā atpūtas ceļojuma galamērķim. (..) Uz doto brīdi tūrisma aģentūru «Kolumbs» un «Averoja» klientiem bija ieplānoti vairāki darījuma braucieni un vizītes Stambulā, bet terorakti nav tieši ietekmējuši klientu plānus,» sacīja Rugina.

Tajā pašā laikā «Kolumbs» pārstāve atsaucās uz Ārlietu ministrijā pausto, ka ikvienam ceļotājam ir jāaizvērtē nepieciešamība doties uz Turciju un Ēģipti, jo «force major» situācija un iespējamo sarežģījumu varbūtība ir pietiekami augsta. Tāpat «Kolumbs» iesaka ceļojumus organizēt ar tūroperatoru vai tūrisma aģentūru starpniecību nevis individuāli, jo tūrisma pakalpojumu sniedzēji krīzes situācijas risina ļoti operatīvi un augstākajā līmenī.

Arī tūroperatora «TezTour» direktors Baltijas valstīs Konstantīns Paļgovs aģentūrai LETA pieļāva, ka saistībā ar notikumiem pasaulē varētu būt kādas izmaiņas, taču kūrorti Ēģipē un Turcijā nezaudēs popularitāti. «Mēs gan negaidām rekordlielu pieprasījumu pēc ceļojumiem uz Turciju. Gatavojamies, ka būs ļoti liels pieprasījums pēc ceļojumiem uz Eiropu, kurp gatavojam jaunus galamērķus. Piemēram, otro gadu pēc kārtas piedāvāsim doties uz Itālijas kūrortpilsētu Rimini. (..) Paplašinājām programmu arī uz Heraklionu Grieķijā,» viņš teica.

Tāpat Paļgovs atzīmēja - tā kā Turcija ir vasaras ceļojumu galamērķis, grupu ceļojumi uz šo galamērķi būs pieejami vēlāk. Patlaban uz Turciju Latvijas iedzīvotāji dodas individuāli.

Vienlaikus viņš individuālajiem ceļotājiem, kas vēlas doties uz Turciju, ieteica neizvēlēties sabiedrisko transportu, kā arī pirms došanās ceļojumā iepazīties ar ieteikumiem Ārlietu ministrijas mājaslapā, pārliecināties, vai dokumenti ir kārtībā, apdrošināšana ir noformēta, kā arī paziņot par lidojuma datumiem saviem tuviniekiem.

Paļgovs arī sacīja, ka grupu ceļojumos nākamā gada vasaras sezonā joprojām pirmajā vietā varētu ierindoties Turcija, ja tajā nebūs dramatiskas problēmas, tai varētu sekot Grieķija un Itālija. Savukārt starp individuālajiem ceļojumu galamērķiem nākamgad populārākie varētu būt uz Apvienoto Karalisti, Vāciju un Skandināviju. Vienlaikus samazināsies lidojumu skaits uz Apvienotajiem Arābu Emirātiem un Āzijas valstīm.

Savukārt tūrisma pakalpojumu sniedzēja SIA «Impro ceļojumi» valdes priekšsēdētājs Vilnis Klinovičs aģentūrai LETA teica, ka vienīgais, ko var komentēt šajā kontekstā ir tas, ka «Impro ceļojumi» turpinās strādāt.

Jau vēstīts, ka Turcijas lielākajā pilsētā Stambulā sestdien eksplodēja automobilī ievietots spridzeklis pie futbola stadiona, nogalinot 44 cilvēkus, arī 36 policistus. Atbildību par to uzņēmies grupējums Kurdistānas Brīvības vanagi (TAK) - radikāļi, kas ir atšķēlušies no Kurdistānas Strādnieku partijas.

Savukārt Ēģiptē sprādzienā pie Kairas galvenās koptu kristiešu baznīcas vakar gāja bojā vismaz 25 cilvēki, bet 49 ievainoti. Ēģiptes prezidents Abdelfatahs al Sisi šodien paziņojis, ka Kairā svētdien notikušo sprādzienu pie pilsētas galvenās koptu kristiešu baznīcas sarīkoja pašnāvnieks.

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu