Skolēns Dānijā atrod Otrā pasaules kara lidmašīnas vraku (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Kāds skolēns Dānijā kopā ar savu tēvu atradis avarējušu Otrā pasaules vācu kara lidmašīnu ar pilota mirstīgajām atliekām iekšā, Vēsta ASV medijs CNN.

Lidmašīnu 14 gadus vecais Daniels Kristiansens kopā ar savu tēvu Klausu atrada laukā ģimenes lauku saimniecībā Birkelsē, Ziemeļjitlandes reģionā.

Zēnam skolā bija uzdots uzdevums vēsturē, tāpēc viņš kopā ar tēvu ar metāla detektoru nolēma pārmeklēt lauku, cerot atrast kādus vēsturiskus priekšmetus.

«Mēs devāmies uz lauku ar metāla detektoru. Es cerēju, ka mēs atradīsim kādus vecus traukus vai ko tamlīdzīgu, lai Danielam būtu ko parādīt skolā,» norādīja zēna tēvs.

Trauku vietā gan viņi nelielā dziļumā izraka vairākas lidmašīnas atlūzas.

Lai turpinātu meklējumus Klauss no kaimiņa aizņēmās ekskavatoru, un aptuveni septiņu vai astoņu metru dziļumā viņi atrada lielākus lidmašīnas vraka daļas, kā arī lidmašīnas pilota kaulu un apģērba fragmentus.

Klauss Kristiansens atcerējās sava vectēva stāstīto, ka šajā vietā 1944.gada beigās esot avarējusi vācu armijas kaujas lidmašīna. Tomēr šim stāstam līdz šim neesot bijis pierādījumu.

Klauss un Dainels par savu atradumu informēja Ziemeļjitlandes Vēstures muzeju, kura eksperti turpināja izrakumus.

Muzeja eksperti pauduši cerību, ka viņiem drīzumā izdosies noskaidrot bojāgājušā lidmašīnas pilota identitāti.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu