Iesniegta pret-petīcija: Eliju Goldingu vajag «Positivus» festivālā (40)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix-ekrānuzņēmums

Īsi pēc festivāla «Positivus 2017» pirmo mākslinieku izziņošanas cilvēki internetā sāka izteikt viedokļus par festivāla organizatoru izvēli. Īpašu uzmanību, protams, izpelnījās Elija Goldinga, kura reiz jau bijusi festivāla viešņa, tad tika pieteikta arī otru gadu, bet savu uzstāšanos atcēla. Šis ir trešais piegājiens. Vietnē «change.org» pat tika sākta parakstu vākšana par Elijas uzstāšanās atcelšanu, ko petīcijas veidā iesniegt festivāla organizatoriem. Nu sarosījušies pretinieki un vāc parakstu, lai Elija noteikti uzstātos šovasar Salacgrīvā.

2. martā mūzikas festivāla «Positivus» rīkotāji izziņoja pirmos 20 māksliniekus. «Pixies», Elija Goldinga un «Alt-J» ir starp pirmajiem zināmajiem, kuri uzstāsies šī gada festivālā uz lielās skatuves. Tajā pašā dienā vietnē «change.org» Latvijas iedzīvotāja Anna Bitner sāka parakstu vākšanu par Elijas Goldingas uzstāšanās atcelšanu. Vietnē tiek ziņots, ka šī petīcija tikšot iesniegta festivāla rīkotājiem, lai to iesniegtu nepieciešami 500 parakstu un šobrīd ir savākti 427.

7. martā Silva Slika bija iniciatore parakstu vākšanai, lai Elija Goldinga uzstātos. Šīs petīcija iesniegšanas limitis ir vien 100 parakstu un pagaidām savākti 11. Oponējot Annas iniciatīvai Silva raksta: «Vai tiešām ir tik daudz cilvēku, kuriem rūp negācijās balstīts viedoklis? Es zinu daudzus, kuri zina kā īsta dziedāšana bez fonogrammas izklausās. Mums jābūt laipniem vienam pret otru.»

«Positivus» festivāls Salacgrīvā šogad norisināsies no 14. līdz 16. jūlijam. Baltijā lielākais mūzikas un mākslas festivāls paziņojis pirmos 20 no vairāk kā 90 gaidāmajiem māksliniekiem. Starp tiem ir tādi vārdi kā Rae Sremmurd, José González, «Mew», «Nothing but Thieves», JP Cooper, Kamasi Washington, Austra, «Cigarettes After Sex», Ray Blk, L.A. Salami, «Dzelzs Vilks», «Dagamba», «Eska», Julia Jacklin, Margaret Glaspy, «Bandmaster» un «Pienvedēja Piedzīvojumi».

Komentāri (40)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu