Mjanmā nogāzusies militārā lidmašīna; 122 cilvēki gājuši bojā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Mjanmā atrastas trešdien no radariem pazudušās lidmašīnas atlūzas. Lidmašīnu un 122 bojāgājušo līķus atrada netālu no apdzīvotas vietas Tavojas valsts dienvidos. Tiek vēstīts, ka visi lidmašīnā esošie 122 cilvēki, gājuši bojā. 

Kā vēsta «The Guardian», militārā lidmašīna ar 122 cilvēkiem atradās virs Andamanu jūras, kad tā pazuda no radariem. Lidmašīnas meklējumos piedalījās deviņi Mjanmas flotes kuģi, kā arī trīs valsts gaisa spēku izlūklidmašīnas.

Ķīnas ražotā lidmašīna «Y-8F-200», kas pazuda 7. jūnijā pazuda no radariem, devās uz Mjanmas lielāko pilsētu Jangonu. Armijas paziņojumā teikts, ka lidmašīnā bija 122 pasažieri, starp viņiem 15 bērni, 35 militārie darbinieki un 12 ekipāžas locekļi. Pēc armijas paziņojumā teiktā, lielākā daļa no viņiem devās uz medicīnisko apsekošanu.

Pagaidām katastrofas iemesli nav zināmi. Ekipāžas komandierim bija vairāk nekā 3000 stundu lidošanas pieredze, savukārt lidmašīna Mjanmas armijas rīcībā nonāca pagājušā gada martā un kopumā bija nolidojusi 800 stundas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu