Jaunas detaļas Beļģijas traģiskā ugunsgrēka lietā, kurā gāja bojā 22 gadus veca latviete

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Muffet, CC BY-SA 2.0

Beļģijas tiesā prokurors pieprasījis cietumsodu Īrijas koledžas direktoram, saistībā ar 2014. gadā notikušo traģisko ugunsgrēku, kurā bojā gāja divas studentes no Īrijas, tostarp kāda 22 gadus veca latviete, vēsta portāls «Baltic Ireland». 

Prokurors koledžas direktoru nosaucis par «graustu saimnieku». «Rezidencē», kurā gāja bojā abas studentes, neesot ievērota ugunsdrošība un ēka neesot bijusi atbilstošā stāvoklī studentu izmitināšanai.

Prokurors pieprasījis koledžas direktoram piespriest viena gada cietumsodu.

Savukārt, Īrijas koledžas advokāti nolieguši, ka koledžai būtu jāuzņemas atbildība par notikušo. Advokāti norādīja, ka bojā gājušās studentes bijušas alkohola reibumā, tāpēc, iespējams, nav reaģējušas uz trauksmi.

Jau vēstīts, ka 6. jūnijā Beļģijā sākās lietas izskatīšana saistībā ar kādas 22 gadus vecas latvietes un 19 gadus vecas polietes traģisko bojāeju 2014. gada 31. janvārī.

Jaunās sievietes gāja bojā ugunsgrēkā, kas izcēlās studentu mājoklī 2014. gadā. Abas jaunietes bez dzīvības pazīmēm tika atrastas saspiedušās kopā skapī, kamēr astoņām studentēm, tostarp sešiem no Īrijas, izdevās no uguns izvairīties.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu