Kanādas spēku komandieris: NATO bataljonā iesaistīto valstu partnerība būs vairāk nekā tikai militāra sadarbība (55)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Daudznacionālajā NATO bataljonā iesaistīto valstu partnerība būs vairāk nekā tikai militāra sadarbība, šodien preses konferencē Ādažos pauda Kanādas bruņoto spēku komandieris ģenerālis Džonatans Vānss.

Vānss pauda, ka Kanāda pieturas pie augstajiem NATO ideāliem un tie ietver kolektīvu aizsardzību un drošību. Viņš uzsvēra, ka šī ir nopietna operācija no militāra skatupunkta, bet arī nozīmīga tāpēc, ka Latvija un Kanāda, kā arī citas bataljonā ietilpstošās nācijas strādās kopā.

«Mēs strādājam kopā, lai raidītu signālu, ka mēs esam gaidīti šeit, Latvijā, ka mēs esam šeit, lai pildītu cēlu mērķi, lai uzlabotu aizsardzību un nodrošinātu drošību,» izteicās Kanādas bruņoto spēku komandieris.

Vānss pauda pārliecību, ka partnerība, kas valstīm savstarpēji radīsies, kļūs tikai spēcīgāka.

Ģenerālis izteicās, ka nākamie mēneši bataljonam tiks pavadīti, lai integrētu spēkus, veicinātu sadarbību starp komandas grupām un vadību, notiks apmācības. Viņš pauda, ka kaujas grupas spēs mācīties viena no otras, nodibinās draudzības, kā arī iemācīsies jaunas iemaņas, tostarp karavīriem būs iespēja sacensties vienam ar otru dažādos tradicionālajos sporta veidos.

Kā ziņots, šodien Ādažu bāzē notiek svinīgā NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas sagaidīšanas ceremonija, kurā piedalās arī NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs, Latvijas aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS), Valsts prezidents Raimonds Vējonis un Kanādas aizsardzības ministrs Hardžits Sadžans, kā arī citas augstas amatpersonas.

Komentāri (55)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu