Bijusī CIP aģente vēlas nopirkt tviteri, lai padzītu no tā Trampu (59)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Bijusī ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) slepenā aģente Valērija Pleima Vilsone vēlas savākt pietiekami daudz naudas, lai nopirktu tviteri un neļautu šo mikroblogu vietni lietot ASV prezidentam Donaldam Trampam.

Vilsone pagājušajā nedēļā sāka līdzekļu vākšanu, tvītojot: «Ja @Twitter administratori nepārtrauc Trampa vardarbību un naidu, tad tas jāizdara mums. #BuyTwitter #BanTrump.»

Līdzekļu vākšanas lapā GoFundMe teikts, ka Trampa tvīti «kaitē valstij un nodara ļaunumu cilvēkiem».

Līdz trešdienas rītam Vilsone bija savākusi mazāk nekā 6000 dolāru no iecerētā viena miljarda.

Baltā nama preses sekretāre Sāra Hakabija Sandersa savā e-pastā paziņoja, ka mazais Vilsones savākto līdzekļu apjoms parāda to, ka amerikāņu tautai patīk tas, ka Tramps lieto tviteri.

«Viņas smieklīgie mēģinājumi izbeigt [ASV Konstitūcijas] pirmo grozījumu ir vienīgais skaidrais pārkāpums un naida un neiecietības izpausme šajā vienādojumā,» teikts Sandersas paziņojumā.

Vilsone līdzekļu vākšanas lapā GoFundMe rakstīja, ka cer savākt pietiekami naudz naudas, lai nopirktu «Twitter» akciju kontrolpaketi. Ja viņai nebūs pietiekami daudz naudas, lai nopirktu vairākumu akciju, viņa izpētīs iespējas nopirkt «būtisku paketi» un izteikt priekšlikumu par Trampu ikgadējā akcionāru sanāksmē, rakstīja Vilsone.

Ja Vilsonei izdotos savākt iecerēto vienu miljardu dolāru, viņa tomēr būtu tālu no mērķa iegūt akciju kontrolpaketi šajā uzņēmumā. Trešdien vairākums akciju tajā maksātu apmēram sešus miljardus dolāru. Akcijas viena miljarda dolāru vērtībā tomēr padarītu Vilsoni par lielāko akcionāru un nodrošinātu ļoti spēcīgu pozīciju kompānijas ietekmēšanai.

«Twitter» trešdien atteicās komentēt Vilsones tvītu par ieceri nopirkt šo Sanfrancisko bāzēto kompāniju.

Vilsones kā CIP darbinieces identitāti 2003. gadā nopludināja amatpersona toreizējā ASV prezidenta Džordža Buša juniora administrācijā, lai diskreditētu viņas vīru Džo Vilsonu – bijušo diplomātu, kurš kritizēja Buša lēmumu iebrukt Irākā. Vilsone atstāja CIP 2005. gadā.

Komentāri (59)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu