Indijā 12 gadus veca meitene izdara pašnāvību, jo skolā pazemota absurda iemesla dēļ (52)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Indijas Tamilnādas štata Tirunelveli reģionā 12 gadus veca meitene svētdien, 27. augustā, izdarījusi pašnāvību, jo skolotājs iepriekšējā dienā pazemojis viņu traipa dēļ, kas radies no mēnešreizēm, ziņo BBC.

Daļā Indijas lauku reģionu menstruācijas ir tabu, un tiek uzskatīts, ka meitenes un sievietes mēnešreižu laikā ir «netīras».

«Manai meitai sestdien sākās mēnešreizes, kad viņa bija skolā. Viņa par to informēja skolotāju un viņš iedeva lupatu, ko izmantot kā paketi. Skolotājs lika manai meitai stāvēt ārpus klases durvīm. Kā 12 gadus vecs bērns var paciest tādu pazemojumu?» BBC Tamil pastāstīja māte, piebilstot, ka viņš reizēm arī sitis meiteni par neizpildītiem mājasdarbiem.

Bērns pirms savas dzīvības atņemšanas atstāja vēstuli. «Amma, piedod man. [..] Es nezinu, kāpēc skolotājs sūdzas par mani. Es joprojām nesaprotu, kādēļ viņi tā moka un spīdzina mani,» pirms pašnāvības rakstīja cietusī.

Skola informēja BBC, ka sadarbojas ar policiju, lai noskaidrotu notikušā apstākļus.

Komentāri (52)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu