Indijā nabadzīgās sievietes dedzina valdības dāvāto bezmaksas apģērbu (26)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Godong/ Scanpix

Telanganas štatā Indijas dienvidos nabadzīgām sievietēm valdība uz vietējā festivāla Bathukamma svinību laiku bez maksas dāvāja tradicionālo apģērbu sari, taču daudzas no tā atteicās un pat sadedzināja, ziņo «BBC».

Sievietes bija vīlušās, jo nesaņēma valdības solītos ar rokām austos sari, bet gan rūpnīcā gatavotos. Kopumā valsts iztērēja 2,2 miljardus rūpiju jeb apmēram 28,4 miljonus eiro, lai iegādātos 10 miljonus šo apģērba gabalu.

Atbildīgās iestādes uzstāja, ka sari ir «augstas kvalitātes», taču tāpat piekrita tos aizstāt.

Vairākas opozīcijas partijas pieprasīja veikt izmeklēšanu «sari krāpšanas» lietā, apgalvojot, ka apģērba zemā kvalitāte pierāda, ka ir iztērēts mazāk, nekā norādīts.

Sākotnēji bija plānots sari iegādāties no štata amatniekiem, tādējādi veicinot viņu ekonomisko izaugsmi – tiek uzskatīts, ka par projektu atbildīgie sapratuši, ka ar roku darinātie apģērbi nebūs gatavi uz svinībām, un tādēļ pasūtījuši rūpnīcā ražotos sari.

Komentāri (26)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu