Japānas uzņēmums dod papildus brīvdienas darbiniekiem, kuri nesmēķē (13)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Japānas interneta tirdzniecības konsultāciju un marketinga uzņēmums «Piala» nolēmis nesmēķējošajiem darbiniekiem piešķirt sešas papildu brīvdienas, lai kompensētu zaudētās darba stundas, ko kolēģi pavada «pīppauzēs».

«Piala» šādas programmas īstenošanu sākusi septembrī pēc tam, kad kāds darbinieks sūdzējās par smēķējošo kolēģu zaudēto laiku, viņiem regulāri dodoties uzpīpēt.

«Tā kā mūsu birojs atrodas 29.stāvā, ir nepieciešamas vismaz desmit minūtes, lai smēķētājs nokļūtu kopīgajā smēķētavā pagrabā un atgrieztos darba vietā,» norāda uzņēmuma preses pārstāvis.

«Taču tajā pat laikā tā ir taisnība, ka sarunas smēķēšanas telpā visbiežāk ir par darbu, viņi apmainās idejām un konsultē viens otru. Tāpēc mēs nolēmām, ka ir labāk sniegt pamudinājumu nesmēķētājiem, nekā sodīt smēķētājus,» uzsver preses pārstāvis.

Kopš programmas sākšanas 1.septembrī četri darbinieki no 42 smēķētājiem ir atmetuši šo kaitīgo ieradumu. Kopumā uzņēmumā tiek nodarbināti 120 cilvēki.

«Ja viņi gada laikā veiksmīgi turēs savu solījumu, tad viņiem tiks piešķirtas sešas papildu apmaksātas brīvdienas,» sacīja «Piala» preses pārstāvis.

Japānas Veselības ministrijas dati liecina, ka valstī smēķē aptuveni 28% vīriešu un 9% sieviešu.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu