Šovs "Caur ērkšķiem uz..” - kas sagaidāms otrajā sezonā un kā klājas pirmās sezonas dalībniecēm

Ekskluzīvas intervijas
Beāte Leigute
, Izklaides sadaļas redaktore
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Kā tapa zināms, šoruden ekrānos pie skatītājiem atgriezīsies šokējošais pašmāju šovs “Caur ērkšķiem uz...” , kura gan pirmās, gan otrās sezonas dalībnieces izdevās satikt šova atklāšanas pasākumā, meitenēm – Laurai, Laimai un Daigai, sniedzot ieskatu otrās sezonas aizkulisēs un pastāstot, kā viņām šobrīd klājas.

Pagājušajā gadā Latvijā uzmanības centrā nonāca šokējoši atklāts kanāla "STV Pirmā!" sociālais raidījums "Caur ērkšķiem uz...", kurā dzīves nelutinātas sievietes centās mainīties. Lai gan daudzi pirmo sezonu raksturoja kā “skandalozu”, otrā sezona soloties būt vēl iespaidīgāka.

“Meitenēm otrajā sezonā būs vēl krasāks tas raidījums – tā riktīgi pa skarbo,” atklāja pirmās sezonas otrās vietas ieguvēja Laura. Kā meitene pastāstīja, viņa ar Laimu arī būs redzama otrajā sezonā.

Laima atzina, ka viesošanās otrajā sezonā meitenei atgādināja viņu pašu un pirmo sezonu. “Mēs atcerējāmies mūs pašas, cik bijām piepildītas ar emocijām un morāli nogurušas.”

“Ja mēs sagatavojām bumbu, šīs meitenes būs tās, kas aizdedzinās degli!” pačukstēja Laima, kura piedalījās projekta pirmajā sezonā, lai sāktu domāt un rūpēties par sevi.

To, ka otrā sezona noteikti neatstās vienaldzīgu nevienu, apliecina arī šova vadītājs, mūziķis Jānis Bukums. “Šī sezona būs atšķirīgāka, jo meitenes pašas ir introvertākas un savādāk mijiedarbojas ar pasauli. Viņas ir ļoti, ļoti dūšīgas un stipras meitenes, kuras šova laikā izdarīs daudzus secinājumus un mainīs sevi.”

Lai gan sagaidāms, ka meitenes dzīvos draudzīgi, neiztikt arī bez konfliktiem, kas pirmajā sezonā kļuva par īstu sensāciju.

“Būs arī konflikti – no tā neizbēgt jebkurā sabiedrībā, it īpaši, slēgtā vidē, bet meitenēm ir skaidrs, ka viņas iet uz noteiktu mērķi un vēlas sasniegt mērķa pirmo posmu. Un, neskatoties uz kaut kādām nesaskaņām, viņas vienalga turēsies viena pie otras un palīdzēs,” atklāj Jānis Bukums.

Kā šobrīd klājas pirmās sezonas dalībniecēm?

Lai gan otrās sezonas pirmizrāde un iepazīšanās ar jaunajām dalībniecēm gaidāma tikai septembra beigās, uzmanības centrā joprojām bieži ir pirmās sezonas dalībnieces, kuras, kopš dalības šovā, ir krietni mainījušās.

Trīs bērnu māmiņas Lauras dzīve šobrīd nokārtojas, meitenei visu savu laiku un enerģiju veltot ģimenei. “Viss iet forši savu gaitu. Galvenais nepaklupt nekur, taču tas ir pats grūtākais – noturēties. Nevari pakrist, jānes piemērs cilvēkiem, bet man tas patīk.”

Meitene jūt arī to, ka kopš dalības šovā ir iemantojusi zināmu atpazīstamību.

“Jā, jūtu atpazīstamību. Piemēram, vienu dienu ieeju degvielas uzpildes stacijā nopirkt enerģijas dzērienu, un ar mani sāk runāt. Ir, protams cilvēki, kuri noskatās un nevar saprast – domā kaut ko labu vai sliktu, bet tā atpazīstamība ir laba. Patīk būt populārai – kāpēc gan ne?”

Šobrīd Laura ir izlēmusi pieņemt šova laikā gūto iespēju strādāt restorānā “Vairāk saules”. “Ar savu producenti sāku par to sarakstīties, ir jāsāk strādāt. Bērnam dārziņu gan nedabūjām, bet nekas - lai vīrs sēž mājās, man apnika, savu laiku es ar bērniem noņēmos un gribu strādāt!”

Arī Laimai, līdzīgi kā Laurai, šobrīd dzīvē viss nokārtojas.

“Es joprojām strādāju peintbola parkā, pamazām jau kļūstu par instruktori, gada laikā esmu diezgan pakāpusies rangā. Ir daudz sieviešu, kas joprojām raksta, vēlas no manis iedvesmoties, un es cenšos kaut kā viņas morāli atbalstīt,” stāsta Laima.

Laima kļuva atpazīstama, jo šova laikā nekautrējās no tā, ka ir homoseksuāla, un raidījums ir palīdzējis gan meitenei pieņemt pašai sevi, gan citiem pieņemt Laimu. 

“Es jūtu nevis tādu kā popularitāti, bet gan pieņemtību no sabiedrības. Kad “iznācu no skapja”, tā bija tāda bomba. Daudzi joprojām domā, ka es mainīšos – man patiks puiši, bet es tam neticu. Man pamazām dzīvē nokārtojas," tā Laima.

Pirmajā šova sezonā Laimai bija izveidojušās ciešas attiecības ar uzvarētāju, panku meiteni Kristu. Pēc šova gan abas meitenes vis tik labi nesatiek, jo Krista ir nelaipni atbildējusi uz Laimas centieniem ar viņu uzturēt kontaktus. “Uzreiz pēc Kristas aizbraukšanas uz Angliju es viņai uzrakstīju “čau, kā iet?”, bet viņa tikai auksti un nelaipni atbildēja ar “labāk nekā tev”. Kopš tā laika vispār nekontaktējamies," stāsta Laima. 

“Visas meitenes savā starpā uztur kontaktus un, par spīti darbiem, atrod laiku satikties, izņemot Kristu, ar kuru nedraudzējas neviena.”

Šovā popularitāti iemantoja arī dalībniece Daiga, kurai tikušas atņemtas viņas piecas atvases. Šobrīd Daiga mitinās īslaicīgās uzturēšanās mītnē, taču drīz plāno doties uz ārzemēm.

“Man viss ir daudz maz mierīgi, bērniņi braukā pie manis sestdienās un svētdienās. Viss ir procesā, taču pats grūtākais ir priekšā – man ir nepieciešams dabūt normālu dzīvokli, lai varu viņus pieprasīt pavisam atpakaļ manā aizbildniecībā. Bet tāpēc es plānoju aizbraukt uz ārzemēm uz dažiem mēnešiem,” atklāj Daiga.

Vaicāta, kādēļ nepalikt Latvijā, Daiga atbild, ka “šeit nav iespējams pietiekami nopelnīt”. “Šeit ir darbi, ja esi gatavs strādāt par “mazām kapeikām”. Un tad tu domā – kā lai izdzīvo? Ja ir tā, ka vēlas strādāt ar visām sociālajām garantijām, viegli nav."

"Es nesaku, ka nodokļi nav jāmaksā, bet, tai pat laikā, pie velna, kā sakārtot dzīvi, ja man nav no kā viņu sakārtot? Un tad nolaižas rokas, visiem gribas parādīt vidējo pirkstu.”

Tagad Daigai ir pavīdējis piedāvājums darbam Zviedrijā no paziņām, taču sievietei jau ir plāni laikam, kad viņa atgriezīsies atpakaļ Latvijā – sākt darbu kādā lielā un stabilā valsts uzņēmumā. Vaicāta, kādēļ darba gaitas tepat neuzsākt jau tagad, Daiga atzīst, ka vēlas no ārzemēs nopelnītās naudas iekrāt summu dzīvoklim, kas Latvijā būtu grūti izdarāms.

Runājot par vīriešiem, Daiga smej, skurinās un krata galvu. “Šobrīd es koncentrējos uz sevi un saviem bērniem. Vīrieši vajadzīgi šad tad veselībai. Par tādiem tarakāniem kā kopdzīve es nedomāju. Es reāli redzu tik daudzus večus, redzu viņus no malas un viņi ir tādi kretīni… Pašiem foršas sievas, bet staigā pa labi un pa kreisi, vāra nepatikšanas. Negribu vairs to savos gados piedzīvot. Man tās brilles ir nokritušas”.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu