Nedēļas nogalē Rīgas likumsargi no ūdenstilpnēm izceļ septiņus nelegālus zvejas tīklus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodekss nosaka, ka par zveju iekšējos ūdeņos bez attiecīgās atļaujas, aizliegtā vietā, aizliegtā laikā vai ar aizliegtiem zvejas rīkiem uzliek naudas sodu fiziskajām personām no 280 līdz 700 eiro, konfiscējot pārkāpuma izdarīšanas rīkus vai bez tās.

8. septembrī neilgi pēc pulksten 18.00 Rīgas pašvaldības policijas Drošības uz ūdens un civilās aizsardzības pārvaldes darbinieki, apsekojot vairākas Rīgas ūdenstilpnes, Vecdaugavā netālu no krasta pamanīja ievietotu murdu. Tīkla pārbaudes laikā atklājās, ka zvejas rīks ir nemarķēts. Nelegālajā zvejas tīklā zivis netika atrastas.

9. septembrī neilgi pēc pulksten 11.00 RPP Drošības uz ūdens un civilās aizsardzības pārvaldes darbinieki, apsekojot Ķīšezeru, pamanīja ūdenī ievietotu murdu. Pārbaudot zvejas rīku, konstatēts, ka tas ir nemarķēts. Murdā zivis netika atrastas.

Foto: Ieva Čīka/LETA

Likumsargi, turpinot apsekot Ķīšezeru, pavisam netālu atrada vēl vienu nemarķētu murdu. Tīklā atrasta viena zivs, kas nekavējoties no tā atbrīvota un ielaista atpakaļ ūdenī.

Nedaudz vēlāk, pulksten 12.35, Ķīšezerā iepretim Jaunciema gatvei policisti pamanīja vairākus ūdenī ievietotus zvejas tīklus. Pārbaudot tos, atrasti četri nemarķēti murdi. Tīklos atrastas deviņas zivis un septiņi vēži. Dzīvās radības no tīkla atbrīvotas un ielaistas atpakaļ ūdenī.

Tīklu piederību notikuma vietās nebija iespējams noskaidrot. Kopā konfiscēti septiņi nelegālie tīkli.

Foto: Kuldīgā virs Ventas rumbas, mugurām zaigojot, lido zivis

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu