Āgenskalnā policija aiztur rūdītu kabatzagli

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

Ceturtdien, 20. septembrī, nedaudz pēc pulksten 15 dienā Valsts policijā tika saņemts kādas uztrauktas sievietes zvans par to, ka viņai no somiņas ir nozagts naudas maks.

Uz notikuma vietu devās Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Zemgales iecirkņa darbinieki, kuri noskaidroja, ka cietusī sieviete braukusi sabiedriskajā transportā.

Atverot somu un apskatoties tās saturu, viņa secinājusi, ka ir pazudis naudas maks un ka to, iespējams, ir nozadzis vīrietis, kurš ar viņu kopā braucis sabiedriskajā transportā.

Rīgas Zemgales iecirkņa likumsargi kopā ar kolēģiem no Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes tuvākajā apkārtnē uzsāka iespējamās vainīgās personas meklēšanu. Drīz vien policisti aizturēja aizdomās turēto vīrieti, pie kura arī atrada sievietei piederošo naudas maku.

1954. gadā dzimušais aizturētais vīrietis jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par analoģiskiem gadījumiem.

Likumsargi izņemto maku atgrieza tā īpašniecei.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 180. panta – par zādzību nelielā apmērā. Par šādu noziegumu persona var tikt sodīta ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Aizturētajam vīrietim piemērots drošības līdzeklis – policijas uzraudzība.

Lai izvairītos no nepatīkamas pieredzes, Valsts policija aicina ievērot dažus vienkāršus ieteikumus:

- sabiedriskās vietās jābūt īpaši vērīgam;

- maki, telefoni un citas vērtīgas mantas jāglabā iekškabatās;

- nedrīkst vērtīgas mantas glabāt mugursomā;

- rokassomas un plecu somas jānēsā priekšpusē un pēc iespējas tās jāpietur.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu