UEFA Čempionu līgā grandu duelis - PSG pret "Liverpool"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

UEFA Čempionu līgā futbolā šodien tiek noslēgta grupu turnīra piektā kārta

Divas spēles sāksies jau plkst.1 9.55 pēc Latvijas laika. A grupas ietvaros Spānijas klubs Madrides "Atletico" uzņems "Monaco" no Francijas. Šo maču tiešraidē pārraidīs "TVPlay Sports". Abu komandu pirmajā spēlē ar 2:1 viesos uzvarēja "Atletico".

Otrā šīs grupas spēlē plkst. 22 Vācijas komanda Dortmundes "Borussia" uzņems "Club Brugge" no Beļģijas. Pirmajā savstarpējā cīņā izbraukumā ar 1:0 uzvarēja "Borussia".

A grupas kopvērtējumā pēc četrām kārtām "Borussia" un "Atletico" iekrājušas pa deviņiem punktiem, kamēr četri punkti ir "Club Brugge" kontā, bet viens - "Monaco".

Tikmēr vēl vienā spēlē plkst. 19.55 Krievijas komanda Maskavas "Lokomotiv" D grupas ietvaros uzņems Stambulas "Galatasaray" no Turcijas. Pirmajā savstarpējā šo komandu cīņā ar 3:0 savā laukumā triumfēja Turcijas klubs. Otrā šīs grupas cīņā plkst.22 Portugāles klubs "Porto" savā laukumā tiksies ar Gelzenkirhenes "Schalke 04". Pirmajā šo klubu mačā Vācijā tika fiksēts neizšķirts 1:1.

D grupas kopvērtējumā pirmā ar desmit punktiem ir "Porto", bet astoņi punkti ir "Schalke 04" kontā. Četrus punktus iekrājusi "Galatasaray", kamēr "Lokomotiv" ir bez punktiem.

Savukārt vēl četras šodienas spēles sāksies plkst.22. B grupā Eindhovenas PSV no Nīderlandes uzņems Spānijas grandu "Barcelona". Abu vienību spēle pirmajā aplī noslēdzās ar pārliecinošu Barselonas kluba uzvaru savā laukumā ar 4:0. Otrā grupas mačā Anglijas komanda Totenhemas "Hotspur" savā laukumā spēkosies ar Milānas "Inter" no Itālijas. Pirmajā duelī starp šīm abām vienībām savā laukumā ar 2:1 uzvarēja "Inter".

B grupas kopvērtējumā "Barcelona" ar desmit punktiem ir līdere, kamēr septiņi punkti ir "Inter" kontā. Četrus punktus iekrājusi "Hotspur", bet pie viena punkta tikusi PSV.

Visbeidzot C grupā plkst. 22 Francijas flagmanis Parīzes "Saint-Germain" (PSG) uzņems "Liverpool" no Anglijas. Šo divcīņu tiešraidē translēs "TVPlay Sports". Pirmajā aplī "Liverpool" savu skatītāju priekšā guva virsroku ar 3:2. Otrā apakšgrupas mačā "Napoli" no Itālijas uzņems Serbijas komandu Belgradas "Crvena zvezda". Pirmajā riņķī abas vienības Belgradā cīnījās neizšķirti 0:0.

Šīs grupas vērtējumā "Liverpool" un "Napoli" ir pa sešiem punktiem, pie pieciem tikusi PSG, kamēr četrus punktus izcīnījusi "Crvena zvezda".

Apakšgrupu turnīrā tiks aizvadītas divu apļu spēles, pēc kurām katras grupas divas labākās komandas tiks izslēgšanas spēlēs, trešo vietu ieguvējas pārcelsies uz UEFA Eiropas līgu, bet katras grupas vājākajai vienībai Eirokausu sezona būs noslēgusies.

UEFA Čempionu līgas grupu kārtas pēdējās spēles tiks aizvadītas 11. un 12. decembrī.

Izslēgšanas spēles sāksies nākamā gada februārī, bet fināls notiks 1. jūnijā Madridē.

Iepriekšējā sezonā par čempioni tika kronēta Madrides "Real", kas Kijevā ar rezultātu 3:1 pārspēja "Liverpool" vienību. Madrides "Real" kļuva par pirmo komandu, kam UEFA Čempionu līgā kopš tās izveidošanas izdevies uzvarēt trīs gadus pēc kārtas. Tāpat karaliskais spāņu klubs pie šīs trofejas tika ceturto reizi pēdējo piecu gadu laikā.

Madrides "Real" ir visu laiku titulētākā Eiropas prestižākā klubu kausa dalībniece, par Vecā kontinenta labāko komandu kļūstot 13 reizes. Kopš Čempionu līgas izveides, kas notika 1992./1993. gada sezonā, "Real" spēlētāji trofeju virs galvas cēluši septiņas reizes. Spānijas galvaspilsētas klubam šī bija 16. reize Eiropas klubu nozīmīgākā turnīra finālā, kurā viņi zaudējuši vien trīs gadījumos, pēdējo reizi 1981. gadā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu