Latviešu izcelsmes trenera Lēmaņa vadītā Austrālija izcīna ceļazīmi uz PK

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AAP/LETA

Latviešu izcelsmes trenera Andreja Lēmaņa vadītā Austrālijas vīriešu basketbola izlase piektdien izcīnīja ceļazīmi uz 2019.gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīru.

Austrālieši Āzijas kvalifikācijas zonas otrā posma E grupas spēlē Melburnā ar rezultātu 76:47 pārspēja Irānu, kurai gan nevarēja palīdzēt vairāki pieredzējuši spēlētāji.

Austrālijas basketbolisti grupā deviņās spēlēs izcīnījuši astoņas uzvaras un nodrošinājuši ceļazīmi uz Pasaules kausa izcīņu.

"Ir patīkami, ka esam to paveikuši Jūtos atvieglots un esmu lepns par komandu," teica Lēmanis.

Austrālija kļuvusi par pirmo Āzijas zonas izlasi, kas kvalificējusies Pasaules kausam. Finālturnīrā vieta nodrošināta mājiniecei Ķīnai, no Āfrikas ceļazīmes izcīnījušas Tunisija un Nigērija, bet no Eiropas - Lietuva, Čehija, Grieķija un Vācija.

Lēmanis Austrālijas izlases galvenā trenera amatā stājās 2013.gada aprīlī, bet vēlāk līgums ar viņu tika pagarināts līdz 2020.gada Tokijas olimpiskajām spēlēm.

Lēmaņa vecāki Latviju pameta Otrā pasaules kara laikā, sākotnēji bēgot uz Vāciju, bet vēlāk pārceļoties uz Austrāliju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu